Diferenta in producerea lui fata de producerea ceaiului negru consta in faptul ca procesul natural de fermentatie este oprit. Imediat dupa cules, frunzele sunt trecute prin abur sau torefiate. Apoi frunzele sunt uscate si rulate, astfel impiedicându-se fermentarea. Ceaiul verde este cunoscut si sub denumirile de ceai nefermentat si ceai virgin.Pentru ceaiul negru procesul de oxidare durand între 2 saptamanani si o luna, dupa ce au fost parcurse etapele de vestejire si rulare. Apoi, intervine procesul de stopare a oxidarii, de eliminare a umezelii si sortarea frunzelor în functie de gradul de faramitare.

Studiile efectuate asupra consumatorilor de ceai verde din China vehiculeaza ideea ca aceasta asigura protectia impotrivacancerului de esofag-ceea ce reprezinta o veste buna pentru un procent de 20% din consumatorii de ceai din intraga lume.

Pentru restul de 80% din conumatorii de ceai, adica cei care prefera consumul de ceai tare, negru, studiile arata ca acesta previne instalarea diferitelor forme de cancer. La fel ca si frunzele de ceai verde, ceaiul negru contine anti-oxidanti care reduc distrugerea celulelor, fenomen care ar avea ca rezultat aparitia cancerului.

In plus studiul mai arata ca consumatorii de ceai negru, ca un anumit tip de comunitate, au un stil de viata mult mai sanatos decat persoanele care nu consuma ceai deloc.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și