"Dacă ceva m-a deranjat cu adevărat în declaraţiile de ieri, declaraţiile neglijente ale domnului prim-ministru, a fost afirmaţia că eu m-aş fi împăcat cu Daniel Constantin. Aici sunt diferenţe stilistice, cred că a spus-o cu bună credinţă, asta e şcoala de comunicare, e o şcoală de comunicare probabil eficientă, în orice caz într-o bună parte din electorat: «Domnule, la noi la fabrică totul e foarte bine, am depăşit planul, suntem nişte băieţi de treabă, totul merge bine (...) Te râde lumea. Cum să te împaci cu Daniel Constantin? Nu e cazul", a declarat Antonescu.

În opinia liderului liberal, faptul că Partidul Conservator nu a luat o poziţie referitor la chestiunea numirii procurorilor şefi, "înseamnă că nu există".

"Eu am vrut să aibă o părere ca să putem sta de vorbă, să discutăm, şi în momentul ăla am constatat că nu există, că nu există - cu tot respectul pentru oamenii din partidul ăsta şi cu simpatia în plan uman pentru dânsul ca persoană fizică, pe care i-o port lui Daniel Constantin. Că nu există, iar în momentul ăsta, în care apare domnul Voiculescu la consiliu, congres, ce au avut şi în faţa a mii de oameni, câţi au avut acolo, debitează asemenea lucruri, eu nu mai am ce să discut cu Daniel Constantin. Nici cu domnul Voiculescu, dar din motive diferite. Cu alte cuvinte, în opereta asta în care Daniel Constantin nu e niciun fel de preşedinte în niciun fel de partid, eu nu-mi doresc să joc", a mai afirmat Crin Antonescu.

Antonescu critica luni, în cadrul unei conferinţe de presă, atitudinea liderului PC şi a amintit, în context, scandalul legat de numirea Laurei Codruţa Kovesi la şefia Direcţiei Naţionale Anticorupţie. “De ce e domnul Constantin doar atât? Pentru că nu poate să fie mai mult. De pe când îl căutam pe aici să spună ce părere are despre numirea doamnei Kovesi nu îl găseam, era la minister”, a declarat luni Antonescu.

“Eu nu am fost într-o relaţie aşa cum aţi imaginat-o dumneavoastră. Am avut o relaţie normală. Voiculescu a fost o prezenţă destul de rară la şedinţele USL. Relaţiile de facto şi de iure au fost întreţinute cu domnul Constantin, preşedintele acestui partid. Noi nu am avut o comunicare specială în cadrul ACD, pentru că discuţiile s-au purtat în permanenţă cu PSD. Preşedintele PC este un subordonat al domnului Ponta şi e normal să discut cu Ponta”, a continuat Antonescu.
Declaraţiile nu au fost pe placul preşedintelui PSD, Victor Ponta, care susţinea marţi că declaraţia lui Crin Antonescu potrivit căruia Daniel Constantin s-ar comporta ca un subordonat al său este "total nefericită şi incorectă", dar "s-au împăcat".

Preşedintele PC, Daniel Constantin, a precizat miercuri că proiectele pe care le-a prezentat Guvernului, au şi avizul miniştrilor PNL explicând că pentru el este important ca la nivel guvernamental să existe armonie. Întrebat dacă între el şi Antonescu există această armonie, liderul PC a răspunsul clar şi concis: "Nu!".

Tensiunile între PNL şi PC au fost declanşate de atacul dur lansat sâmbătă de Dan Voiculescu la adresa liberalilor, pe care i-a acuzat de trădare, argumentând prin faptul că PNL a jignit PSD şi caută să se împrietenească cu preşedintele Traian Băsescu.

"PSD se consolidează, PSD se pregăteşte pentru a avea rezultate maxime anul viitor, când sunt două rânduri de alegeri, europarlamentare şi prezidenţiale. E normal să se pregătească, ca orice partid politic. PNL încearcă, nu de puţine ori având acţiuni frivole vis-à-vis de partenerii noştri din USL, PNL ne-a jignit şi pe noi de câteva ori, reacţii cel puţin imorale vizavi de PSD, încearcă să zâmbească, să se împrietenească cu preşedintele Traian Băsescu şi cu PDL", a declarat Dan Voiculescu la şedinţa Consiliului Naţional al partidului, citat de Realitatea.

Replica lui Antonescu a venit la scurt timp după aceste afirmaţii, catalogând-o drept „profund neruşinată”.

"Declaraţia domnului Voiculescu, conform căreia PNL s-ar apropia şi i-ar zâmbi preşedintelui Traian Băsescu, este o declaraţie profund neruşinată. PNL a fost adversarul permanent şi radical şi va rămâne adversarul lui Traian Băsescu, al sistemului politic al lui Traian Băsescu până când acest sistem va fi eliminat. Nu am avut niciun moment o apropiere de Traian Băsescu, dimpotrivă tensiunile în interiorul USL, între PNL şi PSD, între mine şi Victor Ponta au fost generate de momentul coabitării, de momentul negocierii şefilor parchetelor cu Traian Băsescu şi nicidecum invers. De aceea, afirm că declaraţia privitoare la apropierea PNL de Traian Băsescu, coroborată cu declaraţia că PNL ar avea o atitudine imorală faţă de PSD din partea lui Voiculescu, este o declaraţie profund neruşinată", a declarat Crin Antonescu pentru Gândul.

„Nici domnul Dan Voiculescu, nici nimeni altcineva nu îşi poate permite să vorbească la adresa PNL astfel. Cu atât mai mult acuzaţia lui Dan Voiculescu de astăzi este aberantă şi mincinoasă. Faptul că în cazul Roşia Montană sau în cazul negocierii procurorilor cu domnul Băsescu noi am fost pe altă poziţie decât PSD, nu înseamnă deloc că suntem în opoziţie”, a afirmat Crin Antonescu, preşedintele PNL, sâmbătă seara, la Digi24.


Preluare: Yahoo NEWS

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și