Microcreditele sunt destinate susținerii fermelor de familie și facilitării accesului la finanțare al fermierilor, precizează CEC Bank într-un comunicat remis, joi, AGERPRES.

Banca beneficiază de un fond în valoare de aproximativ 16,6 milioane lei, cu posibilitatea suplimentării după utilizarea integrală a acestei sume.

Din fondul pus la dispoziție de MADR, clienții eligibili pot contracta de la CEC Bank credite pentru investiții în domeniul agricol, în valoare de maximum 15.000 euro, în echivalent lei, pe o perioadă de creditare de maximum 120 de luni, credite pentru asigurarea contribuției proprii aferente proiectelor de investiții selectate prin PNDR, în valoare de până la 75.000 euro, în echivalent lei, pe o perioadă de maximum 120 de luni, și credite pentru susținerea realizării producției agricole, în valoare maximă de 25.000 euro, în echivalent lei, pe o perioadă de creditare de maximum 24 de luni.

Avantajul principal al finanțărilor acordate prin Convenția de lucru încheiată între CEC Bank și MADR îl constituie costurile competitive, ce permit clienților eligibili un acces facil la finanțare.

În prezent, dobânda este de 6,1%, iar comisionul de acordare a creditelor este zero. Costurile includ comisionul de analiza de 0,4%, comisionul de gestiune de 0,04%, aplicabil lunar la soldul curent al creditului și comisionul de evaluare a garanțiilor.

Facilitățile beneficiază de garanție emisă de Fondul de Garantare a Creditului Rural (FGCR) de maximum 80% din valoarea creditului, plus alte garanții din mixul acceptat de CEC Bank. Nu se solicita contribuție proprie și există posibilitatea obținerii unei perioade de grație.

"Prin lansarea acestor microcredite, CEC Bank își consolidează poziția de partener strategic în susținerea sectorului agricol. Venim astfel în sprijinul clienților eligibili cu produse de finanțare în condiții de cost extrem de avantajoase, în scopul creării de noi oportunități de dezvoltare intensivă și extensiva a agriculturii", arată Radu Grațian Ghețea, președintele CEC Bank.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și