Elevii sunt cei mai fericiti la gandul ca ar putea avea o vacanta de vara mai lunga. Desi majoritatea dintre ei mai au inca o luna de scoala, deja se gandesc la cum isi vor petrece timpul liber. Tinerii propun chiar si variante pentru a nu mai recupera orele care s-ar pierde prin prelungirea vacantei.

„E o idee foarte buna, deoarece o sa avem mai mult timp liber...Ar fi foarte buna ideea! Nu cred ca vor trebui recuperate orele, ar trebui in perioada scurta cat mai avem ore sa le facem mai intens si nu ar trebui recuperate”, a aratat un elev, Ionel.

„Foarte buna ideea, avem timp mai lung pentru distractie, ca oricum nu se invata in ultimele luni. Nu ar trebui recuperate orele, ca oricum nu se face mare lucru” , a precizat un alt elev, Gabi.

Unii elevi constientizeaza insa ca daca varianta vacantei mai lungi va fi pusa in aplicare, vor trebui sa recupereze orele pierdute. „Mi-e indiferent, ca e mai repede cu doua saptamani sau mai tarziu, tot acolo e. Oricum, materia ar trebui recuperata si tot noi iesim in pierdere”, a spus Roxana, o alta eleva.

Reprezentantii Inspectoratului Scolar Judetean Maramures sustin ca inainte de a fi luata o decizie in privinta scurtarii perioadei alocate cursurilor, cei care conduc destinele invatamantului ar trebui sa ia in calcul mai multi factori, cel mai important, in opinia lor, fiind calitatea procesului educational.

„Pentru acest an scolar, vorbim de 36 de saptamani de cursuri, insumand 178 de zile lucratoare. Se pare ca suntem usor sub media europeana vizavi de timpul ocupat in spatiul scolar, dar cand se va lua decizia se vor avea in vedere mai multe variabile decat aspectul economic pe care il vizeaza cei din asociatiile de turism care au cerut scurtarea duratei anului scolar. In primul rand, ne intereseaza calitatea procesului de predare-invatare”, a aratat purtatorul de cuvant al ISJ Maramures, Pavel Filip.

Conform ordinului de ministru aprobat privind structura anului scolar 2012 – 2013, cursurile se vor incheia pe data de 21 iunie, cu exceptia elevilor din clasele a VIII-a, care termina scoala pe data de 14 iunie si a celor din clasele a XII-a, care vor intra in vacanta pe data de 1 iunie. Patronatele din turism cer incheierea anului scolar la data de 1 iunie pentru toti elevii, pentru ca familiile cu copii sa poata beneficia de tarife reduse pe litoral.


Preluare: eMaramures.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și