Conform sursei citate, un consul din cadrul Ambasadei României la Praga s-a deplasat, în regim de urgență, în seara de marți la Spitalul Universitar din orașul Plzen pentru a obține date actualizate de la cadrele medicale privind starea de sănătate a cetățenilor români internați și pentru a o monitoriza constant.

"Toți cei trei cetățeni români internați sunt, în prezent, în stare inconștientă, medicii fiind rezervați în a da un prognostic. Misiunea diplomatică este în legătură cu familiile celor trei cetățeni români spitalizați", precizează MAE.

Totodată, sursa citată precizează că "MAE a solicitat autorităților române competente identificarea și înștiințarea, în regim de urgență, a familiilor din țară ale persoanelor decedate în urma accidentului".

"În prezent, trupurile neînsuflețite ale celor patru cetățeni români se află la o companie de pompe funebre din Plzen, de unde vor fi transportate la Institutul de Medicină Legală din aceeași localitate, pentru autopsie", se mai arată în comunicatul MAE.

Ambasada României la Praga monitorizează cu prioritate cazul, menține permanent legătura cu autoritățile competente locale și cu reprezentanții spitalului în care se află internați cetățenii români, continuând acordarea asistenței consulare de specialitate, în limita competențelor legale, menționează sursa citată.

Marți, Ambasada României la Praga a fost informată de poliția cehă cu privire la producerea unui accident rutier, pe autostrada D5 (Praga — Nurenberg), în dreptul orașului Plzen, soldat cu decesul a patru cetățeni români și rănirea altor trei.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și