Cercetătorii britanici au adus dovezi sigure potrivit cărora viaţa nu există doar pe planeta Pământ, după ce au trimis un balon de cercetare în spaţiu, la marginea atmosferei, potrivit NY Daily News.

Balonul a fost trimis la 27 de kilometri deasupra solului, în stratosferă, unde acesta a capturat un organism biologic de mici dimensiuni care ar fi putut să vină doar din spaţiu. Când acesta a fost cercetat, s-a descoperit o algă marină microscopică, care nu ar fi putut veni de pe Terra, ci doar din spaţiu, fiind considerată una dintre primele forme de viaţă extraterestre. Astfel, oamenii de ştiinţă încearcă să evidenţieze faptul că "sămânţa vieţii" a fost transportată între planete de meteoriţi.

Profesorul Chandra Wickramasinghe, în vârstă de 74 de ani, şi echipa sa de la Universitatea din Sheffield, a trimis în spaţiu un balon special creat pentr acest experiment. Astfel, acesta era steril şi avea incorporate mai multe lame de microscop care au fost expuse doar atunci când au ajuns în stratosferă.

"Entităţi biologice de această natură nu au mai fost raportate să existe în stratosferă. Entitățile au variat de la o colonie prezumtivă de bacterii ultra-mici până la două organisme individuale neobișnuite, o parte a unui frustule diatomee și o masă de particule cu dimensiunea de 200 de microni care avea un biofilm și filamente biologice", a declarat profesorul încântat de descoperirile pe care le-a făcut.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și