Ampla ceremonie organizată cu ocazia înfiinţării Scaunului Cavaleresc Sighetu Marmaţiei şi acreditãrii a noi membri ai Ordinului Cavalerilor Vinului European a debutat de pe platoul de la Curtea Veche, cavalerii defiland pana la Primărie, unde au fost întampinați de oficialitățile locale.
La paradă au participat cavaleri ai vinului din toată ţara, dar şi din Austria, Ungaria şi Republica Moldova, însoţiţi de Fanfara din Satu Mare şi majorete. Cu toate acestea, printre invitați s-a remarcat unul cu totul si cu totul special: tenorul Vlad Miriță, care a venit la paradă călare pe un cal frizian.Acesta este invitat de onoare la eveniment, plăcut surprins de inițiativa organizatorilor, o voce extraordinară care va intreține ambientul și în seara aceasta, la dineul organizat la în cinstea noilor membrii ai organizației.
Ordinul Cavalerilor Vinului European este un ordin care a pornit de la Casa Regală a Austriei şi s-a extins în toată lumea.Municipiul nostru s-a integrat și el, în urma ceremoniei de astăzi în aceastã puternicã organizatie, care-şi are rãdãcinile în Evul Mediu, care are ca scop promovarea valorilor locale, în general, şi a vinulului – privit ca un bun cultural.Membrii Ordinului au ca misiune promovarea soiurilor de vin nobile şi a viţei de vie.
Ordinul Cavalerilor Vinului European are peste 5.000 de membri în 26 de tãri şi are şi un motto „IN HONOREM DEI et IN HONOREM VINI” –„ În onoarea vinului şi în onoarea lui Dumnezeu”, cuvinte rostite de fiecare membru, la primirea ordinului.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și