Inițiativa aparține consilierului local USR Gheorghe Marian Hotea, care propune ca ședințele Consiliului Local să fie transmise în direct pe rețelele de socializare. Aceasta este a treia încercare a consilierului de a duce proiectul la îndeplinire, însă acesta a fost blocat de fiecare dată de către consilierii PNL, la îndemnul primarului Bohotici care pare că vrea să țină ușile primăriei închise pentru cetățeni.

„Gospodarii nu își lasă gospodăriile să dea semne de învechire, ci pun mâna și se îngrijesc de casele lor. Fiindcă toți ne dorim un acasă luminos. Acum este rândul Primăriei Desești! Proiectul pe care l-am depus va face obligatorie transmiterea în direct a ședințelor de Consiliul Local. E dreptul vostru să știți ce se vorbește și ce decizii se iau de către oamenii pe care i-ați votat. ” a scris Gheorghe Marian Hotea într-o postare pe pagina sa de Facebook.

În ciuda opoziției întâmpinate până acum, membrii USR Desești sunt hotărâți să continue lupta pentru ca acest proiect să devină realitate. Strângerea de semnături în Desești reprezintă doar unul dintre pașii pe care îi fac pentru a aduce mai multă transparență și responsabilitate în administrația locală.

Deși ploaia i-a pus la încercare, membrii USR Maramureș au demonstrat că sunt determinați să lupte pentru ca vocea cetățenilor să fie auzită și ca democrația să fie cu adevărat reprezentativă și participativă în comunitatea lor.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și