Ei au fost transportati de urgenta din zona Apa Sarata, apartinand de orasul Tautii Magheraus, pentru ca au acuzat dureri puternice de stomac si varsaturi. Problemele de sanatate au aparut in momentul in care cheful era in toi si cand, pentru patru persoane, au trebuit chemate ambulantele. Sursele eMaramures au aratat ca, ulterior, tot mai multi invitati ai sefului de la consiliu au inceput sa se simta rau si ca au fost transportati cu masini personale la spitalul de pe strada Vasile Lucaciu.

Contactat de eMaramures, vicepresedintele Consiliului Judetean Emil Marinescu a relatat ca la masa data de Ciceu Zamfir s-au consumat produse traditionale iar mai apoi un gulas. Acesta a explicat ca nu resimte probleme dupa meniu, dar a recunoscut ca multi dintre angajatii din subordine nu au avut norocul lui.

Unii dintre cei care au ajuns la spital au dat vina pe carnatii Trandafir care ar fi fost serviti la masa de la Apa Sarata, insa alti meseni au spus ca nu isi dau seama de la ce au aparut problemele. Ei au relatat ca brusc unora li s-a facut foarte rau si ca, in momentul in care starea s-a accentuat si numarul celor afectati a crescut s-a cerut ajutorul de urgenta al medicilor.

Directorul Spitalului de Boli Infectioase, Dermatovenorologie si Psihiatrie din Baia Mare, Viorica Chereches, a aratat ca toate persoanele aduse cu ambulantele la urgenta unitatii vor ramane internate cel putin pana maine, cand se va decide situatia fiecareia, in functie de rezultatele analizelor.

Situatia creata in urma petrecerii organizate de catre presedintele Consiliului Judetean a bagat in alerta autoritatile sanitare din Maramures. In cursul acestei seri, la cabana de la Apa Sarata s-au deplasat echipaje care au luat probe din preparatele servite invitatilor.

Adjunctul Directiei de Sanatate Publica, Carmen Sima, a precizat ca la eveniment s-au consumat printre altele aperitive, sarmale si gulas. Ea a mai aratat ca se fac verificari amanuntite pentru a se gasi alimentul care le-a creat probleme de sanatate angajatilor de la Consiliul Judetean.

Tot ea a aratat ca 23 dintre pacientii dusi la spital vor ramane internati. Majoritatea sunt femei, cu varste intre 35 si 60 de ani. Deocamdata nu s-au putut lua declaratii in vederea investigatiilor, deoarece se impune mai intai stabilizarea fiecarui bolnav.

Sursele eMaramures au mentionat ca printre invitatii lui Ciceu s-au numarat si persoane importante, care nu activeaza in cadrul institutiei, intre care si Cristian Anghel. Deocamdata nu s-au precizat nume ale celor care au ajuns de urgenta la spital, dar s-a aratat ca presedintele consiliului nu se numara printre pacienti.

Zamfir Ciceu si-ar fi sarbatorit in avans ziua de nastere, potrivit surselor eMaramures, petrecerea de la Apa Sarata reunind un numar de aproximativ 80 de invitati. Pe langa cele 25 de persoane care au ajuns la spital si altele s-ar fi simtit rau din cauza mancarii, insa starea lor nu a fost atat de grava incat sa trebuiasca sa prezinte la unitatea medicala.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și