De asemenea, anul școlar se va prelungi doar cu o săptămână. În mod normal, acesta urma să se termine în data de 18 iunie, iar o prelungire de două săptămâni ar fi însemnat că elevii merg la școală până în data de 2 iulie.

În urma unei ședințe cu reprezentanții elevilor, părinților și profesorilor s-a decis ca anul școlar să fie prelungit cu o săptămână, până în data de 25 iunie.

Pentru elevii din clasele terminale structura anului școlar va rămâne aceeași, astfel că vacanța de primăvară va rămâne în perioada 2-11 aprilie (pentru Paștele Catolic) și 30 aprilie - 9 mai (pentru Paștele Ortodox).

Principalele declarații ale lui Sorin Cîmpeanu

- Examenele naționale se vor desfășura la datele deja stabilite. 22-25 iunie evaluare naționale

- Cu excepția claselor terminale, vacanța de primăvară are loc în perioada 2 aprilie - 4 mai.

- Pentru clasele terminale, structura anului școlar nu va fi modificată.

- În perioada 12-29 aprilie, elevii din clasele terminale vor participa la cursuri online.

- Semestrul al doilea va fi redus cu o săptămână pentru toate clasele, cu excepția celor terminale. Sem 2 se termină în data de 25 iunie, nu în 18 iunie.

- Pentru filiera tehnologică, calendarul va rămâne neschimbat.

- Întrebat dacă poate garanta cineva că din 4 mai se va putea reveni la şcoală, Sorin Cîmpeanu a precizat: ”Nu poate nimeni să garanteze acest lucru. Avem obligaţia să ne adaptăm rapid şi responsabil la evoluţie (...) Nu sunt în măsură să ghicesc viitorul”.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și