Cireşele previn bolile cardiovasculare, ateroscleroza şi accidentele vasculare cerebrale, prin scăderea nivelului de colesterol din sânge.

Mai puţin cunoscut este însă un alt beneficiu al acestor fructe: sunt analgezice naturale. Cireşele diminuează durerea scheletică şi musculară, fiind recomandate celor care stau foarte mult în picioare şi celor care practică sport de performanţă.

Cireşele au efect şi în tratarea insomniilor, ajutând oamenii să se odihnească mai bine. După o cură de cireşe, somnul este mai lung, mai liniştit şi mai odihnitor.

Trebuie spus, în acest moment, că cireşele nu trebuie consumate în exces. Aceste fructe au o cantitate mai mare de zahăr decât majoritatea fructelor pe care le consumăm în mod curent, iar abuzul poate duce la creşterea glicemiei şi la îngrăşare. Celor care suferă de boli ale ficatului, le este indicată o cură care presupune consumul a două ceşti de cireşe în fiecare zi, dimineaţa, pe stomacul gol.

Dar nu numai fructele fac minuni pentru organism, ci şi cozile cireşelor. Din aceste cozi, uscate şi apoi mărunţite, se poate face un ceai. La 200 de mililitri de apă fierbinte se adaugă o linguriţă, cu vârf, de cozi de cireşe. Ceaiul obţinut se poate îndulci cu miere şi contribuie la eliminarea "pietrelor la rinichi" (pentru persoanele care suferă de litiază renală).

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și