Originalitatea cercetării stă în faptul că aportul caloric zilnic și cel în diferite alimente și nutrienți au fost calculate după cum persoana bea sau nu alcool în acea zi. Nu cantități mari, fiindcă erau consumatori moderați.

La bărbați, ca și la femei, surplusul caloric din zilele "cu alcool" nu este mult mai ridicat decât în zilele "fără". Există o diferență, dar foarte mică.

La bărbați, zilele "cu alcool" se asociază cu aporturi mai ridicate de materii grase, sare, carne, cartofi, ulei..., în detrimentul fructelor și produselor lactate. Și la femei zilele "cu alcool" se caracterizează prin mai multe alimente bogate în grăsimi și mai puține produse lactate.

Explicația ar ține de efectele alcoolului asupra circuitelor recompensei și de faptul că creierul încearcă să își procure și mai multă plăcere prin hrană (mai grasă). În cazul consumului redus și rar de alcool, nu există probleme mari, însă situația se complică și greutatea—pentru a nu menționa decât acest aspect—are de suferit, încheie passionsante.be.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și