Cine este șoferul – cântăreț bisericesc (diac, în termen popular) care a urcat beat la volan și a provocat un accident rutier spectaculos? În ce dosar a mai fost el implicat?

Șoferul în vârstă de 28 de ani este din Vișeu de Sus, fiind diac (cântăreț bisericesc) la o biserica din Vișeu de Sus. Testarea polișțiștilor a indicat 0,76 mg/l alcool pur în aerul expirat, iar pe numele lui a fost întocmit dosar de cercetare penală. Bărbatul este tată a doi copii.

De altfel, în perioada studenției la Teologie, Tomoiagă Ionuţ Cosmin a fost cercetat de procurorii DIICOT pentru săvârșirea infracțiunilor de trafic de droguri de risc, notează vasiledale.ro



Ce spunea DIICOT în urmă cu 5 ani

”La data de 08.06.2016 procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Serviciul Teritorial Cluj au dispus reţinerea pentru o perioadă de 24 de ore a inculpaţilor Lăcătuş Alexandru, Pop Andrei Marius, Rotar Mihai,Verşan Răzvan Ionuţ şi Tomoiagă Ionuţ Cosmin pentru săvârşirea infracțiunilor de trafic de droguri de risc şi de efectuare de operaţiuni fără autorizaţie prealabilă cu produse ştiind că acestea sunt susceptibile de a avea efecte psihoactive.

În cauză, există suspiciunea rezonabilă că în cursul anului 2016, in mod repetat şi în baza aceleiaşi rezoluţii infracţionale, inculpatul Lăcătuş Alexandru a procurat, vândut şi oferit cu titlu gratuit cannabis inculpaţilor Rotar Mihai şi Pop Andrei Marius, droguri de risc pe care inculpaţii le-au comercializat mai multor consumatori de pe raza municipiului Cluj-Napoca.

Totodată, în aceeaşi perioadă infracţională inculpatul Lăcătuş Alexandru a procurat, a manipulat, transportat şi distribuit inculpaţilor Rotar Mihai, Pop Andrei Marius, Tomoiagă Ionuţ Cosmin şi Lăpuşan Silviu Ioan substanţe susceptibile să producă efecte psihoactive care conţin compusul AB CHIMINACA şi care face parte din clasa canabinoizilor sintetici, substanţe pe care inculpaţii le-au comercializat mai multor consumatori de pe raza municipiului Cluj-Napoca.

Acţiunea a fost efectuată împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Cluj. Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcţia Operaţiuni Speciale. Acţiunea a fost efectuată cu sprijinul Jandarmeriei Române.

Facem precizarea că pe întreg parcursul procesului penal, suspecţii şi inculpaţii beneficiază de drepturile şi garanţiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum şi de prezumţia de nevinovăţie” transmitea biroul de presă al DIICOT.


Preluare: vasiledale.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și