De-al lungul anului, acest tip de fructe nu trebuie sa lipseasca din alimentatia noastra. Ele contin vitamine si saruri minerale care ne ajuta organismul pe tot parcursul anului.
Pentru a beneficia la maxim de calitatile acestor fructe este recomandat sa fie consumate imediat dupa curatare sau in combinatie cu legume si-sau fructe crude.
GREPFRUTUL ROSU: - stimulent digestiv, 42 calorii la 100 g
-Bogat in vitamina C, o jumatate de grepfrut rosu frunizeaza trei patrimi din necesarul zilnic al unui adult, fiind in acelas timp o excelenta sursa de minerale; avand coaja groasa, vitaminele din pulpa fructului se pastreaza foarte bine; cu cat este mai rosu, cu atat contine mai mult betacaroten
PORTOCALA: - bogata in fibre, 45 calorii la 100 g
- Acest fruct este acociat cu vitamina C, 50 mg la 100 g; coaja groasa si aciditatea conserva bine aceasta vitamina fragila; bogata in caroten, ea mai contine si vitamina E, saruri minerale (calciu, fosfor, potasiu, magneziu si fier); fibrele faciliteaza tranzitul intestinal
CLEMENTINA si MANDARINA: - remineralizante, 45 calorii la 100 g
- Fiind bogate in betacaroten si vitamina C, ele ajuta organismul sa se apere impotriva infectiilor; de asemenea contin saruri minerale, cum ar fi calciul, potasiul, magneziu si fier; clementina a fost creata la inceputul sec XX, de calugarul Clement, prin incrucisarea unui mandarin cu un portocal
LAMAIA: - putin calorica, 26 calorii la 100 g
-Contine foarte putin zahar si multa vitamina C; daca sucul se consuma imediat dupa ce a fost stors (in salate de cruditati sau ceaiuri) el furnizeaza si minerale cum ar fi calciul si potasiul
LAMAIA VERDE sau LIME-ul: - foarte zemoasa, 22 calorii la 100g
- Originara din America troppicala, are aproape aceleasi caracteristici ca lamaia galbena; este insa mai putin acra si contine mai multe fibre