Clatitele olandeze sunt micute si pufoase, sunt servite la micul dejun si pentru ca sunt preferatele lor, au inventat si o tigaie speciala, cu forme cat de marimea un clatite, astfel ca poti face deodata cel putin 20-30 de clatite. Nu va mirati, la cat sunt de micute si gustoase, 30 de clatite abia ajung unei familii la micul dejun.
Mixati bine ouale si le puneti intr-un bol cu drojdia, faina si jumatate din cantitatea de lapte. Amestecati pana se omogenizeaza si adaugati si restul de lapte si sarea. Amestecati din nou si acoperiti cu un prosop de bucatarie. Lasati aluatul la caldura timp de o ora. Acesta nu va creste, caci fiind vorba de clatite, va fi mai mult lichid dar va dati seama cand e gata in momentul in care vedeti ca a facut multe bule la suprafata.
Incingeti tigaia, ungeti-o cu unt si adaugati compozitia cu ajutorul unei linguri. Daca nu aveti tigaie speciala nu va faceti griji. Singurul inconvenient ar fi ca nu va ies perfect rotunde. Le intoarceti si pe partea cealalta pana se rumenesc si le puneti pe un platou. Luati unt si taiati cubulete deasupra mini clatitelor iar apoi pudrati-le cu zahar.
O fi bine sa ai un mic dejun cu clatite, cat vezi cu ochii?!
Ingrediente:
150 g faina
100 g faina hrisca
300 ml lapte cald
2 oua
4 g drojdie uscata
aprox 100 g unt pentru uns tigaia
100 g unt pentru servire
300 g zahar pudra
Preluare: Yahoo News!