Proiectul face parte din seria acțiunilor desfășurate sub egida Cluj-Napoca 2015, Capitala Europeană a Tineretului și dedicate comunității clujene.

La începutul anului, cu prilejul Zilei Culturii Naționale, tinerii din echipa “Cluj 2015” au afișat în autobuzele din municipiu diverse citate din autori clasici și contemporani, în cele cinci limbi oficiale ale Capitalei Europene a Tineretului. În parteneriat cu inițiativa Cărțile pe față, voluntarii Federației SHARE au distribuit mii de semne de carte cu mesajul “Dacă așteptai un semn să citești o carte, acesta este semnul”.

Prin demersul de la acest sfârșit de săptămână, tinerii urmăresc să promoveze lectura dar și evenimente specifice dedicate celor care iubesc cartea. Astfel, Federația SHARE Cluj-Napoca invită clujenii la Săptămâna Festivă a Cărților (4-7 iunie 2015) și la cluburile de lectură “Vocea cititorului”, ce se desfășoară în fiecare miercuri din luna iunie la Grădina Botanică din Cluj-Napoca.

"Cred că e mai eficace să recompensăm oamenii care citesc în loc să îi criticăm pe cei care nu o fac. O carte este o călătorie în alte lumi şi te face să vezi lumea cu alte cuvinte." spune Victor Miron, inițiatorul proiectului "Cărțile pe față" și tânărul care a pus prima dată în spațiul public ideea de transport gratuit pentru cei care citesc.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și