Cantitati de apa de pana la 50 de litri pe metrul patrat pot sa cada, in urmatoarele ore pe teritoriul Maramuresului. Anuntul a fost facut de catre Comitetul Judetean pentru Situatii de Urgenta (CJSU), care a alertat autoritatile din teritoriu, cerand masuri preventive impotriva inundatiilor. Perioada de risc a debutat sambata si se va incheia abia marti, 25 iunie, la ora 23.00.

Primele probleme au aparut in weekend, cand o avarie serioasa la sistemul de alimentare cu electricitate a avut loc in comuna Repedea si la Poienile de Sub Munte. Reprezentantul Comitetului Judetean pentru Situatii de Urgenta, Dan Buca, a aratat ca furnizarea curentului a fost intrerupta ca urmare a vremii nefavorabile si ca in ambele cazuri echipele de interventie au remediat problemele.

Un alt incident a fost semnalat in comuna Budesti, unde un sopron cu fan aflat pe un teren viran a fost fulgerat iar satenii, alarmati, au alertat autoritatile. Pentru stingerea incendiului care a izbucnit pe camp au intervenit pompierii din Sighetu Marmatiei. In acest caz nu au fost inregistrate victime iar pagubele au fost mici, avand in vedere ca in zona nu existau animale.

Contactate astazi de eMaramures, autoritatile au aratat ca membrii Comitetului Judetean pentru Situatii de Urgenta sunt pregatiti sa intervina in caz de nevoie si ca au fost prevenite autoritatile locale pentru alertarea echipelor de interventie.

„Am anuntat personal si pe domnii primari din zona afectata, in special in partea de vest a judetului, si, firesc, si Baia Mare, astfel incat comitetele locale pentru situatii de urgenta sa fie pregatite pentru orice necesitate se va ridica. Sper ca nu vor fi caderi masive si mai ales gheata sa fie pe zona noastra“, a spus subprefectul Pamfil Bercean, care este acum la conducerea CJSU.

Autoritatile au mai aratat ca si maramuresenii trebuie sa isi ia masuri de protectie pentru a reduce cat mai mult riscul de pagube in cazul in care vremea se inrautateste. Comitetul Judetean pentru Situatii de Urgenta recomanda cetatenilor sa inchida ferestrele iar atunci cand e furtuna sa evite trecerea prin apropierea imobilelor aflate in constructie, a copacilor si constructiilor care pot fi daramate de rafalele de vant.


Preluare: eMaramures.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și