Avertizarea de producere a fenomenelor meteorologice imediata, cod portocaliu, este valabila pana la ora 20:30. In atentionare se precizeaza despre frecvente descarcari electrice, ploi cu caracter torential, caderi de grindina de dimensiuni micisi intensificari ale vantului. Cantitatile de apa vor depasi local 25 l/mp.

Subprefectul Pamfil Bercean, in calitate de presedinte al Comitetului Judetean pentru Situatii de Urgenta, a solicitat avertizarea comitetelor locale pentru situatii de urgenta si pregatirea echipelor de interventie. De asemenea, au fost instiintati si membrii grupurilor de suport tehnic din cadrul CJSU Maramures. Echipe de interventie ale societatilor care asigura furnizarea utilitatilor pentru populatie si agentii economici sunt pregatite sa remedieze eventuale defectiuni aparute datorita fenomenelor meteorologice periculoase. Comitetele locale pentru situatii de urgenta vor interveni operativ, daca situatia o va impune, in sprijinul populatiei la producerea unor situatii de urgenta.

Comitetul Judetean pentru Situatii de Urgenta recomanda cetatenilor sa isi inchida ferestrele de la locuinte si alte categorii de constructii. La deplasarea in afara locuintelor, populatia este necesar sa se evite trecerea prin apropierea imobilelor aflate in constructie, copacilor, stalpilor, panourilor publicitare, constructiilor cu elemente de arhitectura care pot fi dislocate de rafalele de vant si care le pot pune viata in pericol.

O atentie deosebita trebuie acordata si sarpantelor de pe blocurile de locuinte, ce pot fi smulse de rafalele de vant puternic si pot pune in pericol viata persoanelor care trec sau se afla prin acele zone. Proprietarii de autovehicule sunt sfatuiti sa nu-si parcheze masinile sub copacii izolati sau in apropierea unor arbori care se pot fi prabusiti de rafalele de vant si produce daune acestora.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și