Din cauza furtunii, porturile Constanța Nord, Constanța Sud-Agigea și Midia sunt închise, informează centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliției Române.

Ploile torențiale și vântul au făcut prăpăd pe litoral. Plajele din Mamaia, Constanţa, Costinești și sudul litoralului au fost inundate. Plaja din Jupiter a fost măturată de ape. Potrivit Neptun TV, umbrelele de plajă au fost luate de vânt, terasele au fost rupte, iar marea furioasă a acopeit nisipul.

În Eforie Nord, o porțiune de drum care a fost reparată recent s-a surpat din cauza apei. Vântul a suflat și cu 94 Km/h. În urma ploilor torențiale, mai multe case din localitățile Zorile, Mangalia, Șipote, Vârtop și Limanu au fost inundate. Și 70 de hectare de islaz din satul Zorile au fost afectate de inundații. La acestea se adaugă aproape zece kilometri de drumuri inundați în localitățile Adamclisi, Abrud, Urluia și Zorile.

Institutul Naţional de Hidrologie a emis, vineri, mai multe avertizări hidrologice de inundaţii valabile în intervalul 20.06.2014, ora 12:00 – 21.06.2014, ora 12:00, în bazinele hidrografice Vedea şi râurile din Dobrogea.

COD ROŞU în Constanţa. În intervalul 20.06.2014, ora 12:00 – 20.06.2014, ora 20:00 se vor produce în continuare scurgeri importante pe versanţi, torenţi, pâraie, viituri rapide pe râurile mici din judeţul Constanţa cu efect de inundaţii locale, precum şi puternice eroziuni ale plajelor din zona costieră. Fenomenele se pot produce cu probabilitate mai mare în bazinele hidrografice: Urluia, Valea Mare, Valea Baciului, Valea Albeşti şi pe alte râuri mici din jumătatea de sud a judeţului Constanţa.

Inundaţii sunt şi la sudul României, pe litoralul bulgăresc. Cel puţin 11 oameni, printre care şi un copil, şi-au pierdut viaţa după ce zona oraşului Varna a fost măturată de ploi torenţiale şi inundaţii puternice în Bulgaria. În cel mai mare port bulgăresc de la malul Mării Negre apa şi la un metru. În ultimele 24 de ore a plouat cat într-o lună, spun meteorologii.

În Varna, maşinile au plutit ca bărcile iar vântul a pus la pamant copacii. În cursul nopţii, curentul electric şi telecomunicaţiile au fost întrerupte, iar echipele de salvare nu au putut ajunge la casele afectate.

Fenomene meteorologice extreme s-au înregistrat şi la Istanbul, unde o trombă de proporţii impresionante s-a format pe Marea Marmara.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și