Sâmbătă, 02 aprilie a.c., între orele 11:00-13:00, la Stadionul „Viorel Mateianu” din Baia Mare, se va desfăşura meciul de fotbal dintre echipele A.C.S. F.C.M. Baia Mare şi C.S. Râmnicul Vâlcea, din cadrul Ligii a II-a, Seria a II-a, etapa a XXVI-a.

De asemenea, tot sâmbătă, 02 aprilie a.c., între orele 17:00-19:00, pe Stadionul "Solovan" din Sighetu Marmaţiei, se va desfăşura meciul de fotbal dintre echipele A.C.S.M. Sighetu Marmaţiei şi Sănătatea Cluj, din cadrul Ligii a III-a de fotbal, etapa a XVIII-a.

Jandarmii din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Maramureş, vor fi la datorie, asigurând condiţiile de securitate pentru participanţii la aceaste manifestări sportive, acţionând pentru prevenirea fenomenului infracţional, intervenind în cazul tulburării ordinii publice, atât pe traseele de afluire şi defluire cât şi în incinta sălii/arenei sportive.

În vederea evitării situaţiilor neplăcute, Jandarmeria Maramureş aminteşte următoarele:

Pentru prevenirea şi stoparea producerii în apropierea şi în locul de desfăşurare a competiţiei sportive a unor fapte violente, cu urmări negative atât pentru club cât şi pentru spectatori, Jandarmeria face un apel către suporteri şi galerie de a se manifesta în limitele legalităţii.

Jandarmii îndeamnă suporterii, să-şi încurajeze civilizat echipa favorită, astfel încât în incinta şi în afara sălii sportive să existe un climat de ordine şi siguranţă propice desfăşurării competiţiei sportive. Totodată, îndemnăm spectatorii şi galeria să nu folosească materiale pirotehnice care, în afara faptului că ar duce la aplicarea unor sancţiuni pecuniare şi interzicerea accesului la competiţiile sportive, acestea ar putea prejudicia clubul.

De asemenea, îndemnăm suporterii ambelor echipe să-şi susţină favoriţii, respectând cadrul legal, să nu se lase antrenaţi în dispute cu caracter xenofob, rasist şi obscen, ceea ce ar duce la deturnarea de la caracterul sportiv al competiţiei şi implicit, suportarea consecinţelor prevăzute de legislaţia în vigoare.

Intrarea şi accesul publicului, paza vestiarelor şi protecţia arbitrilor, îndrumarea şi supravegherea publicului se realizează cu agenţi ai societăţii de pază şi protecţie contractată de organizator.

Participanţii la această manifestare sportivă trebuie să respecte cu stricteţe măsurile stabilite de organizatori şi forţele de ordine pe traseele către locul de desfăşurare a meciului, în apropierea şi în incinta sălii sportive.

Cetăţenii pot solicita ori de câte ori este nevoie sprijinul forţelor de ordine publică, fie prin contact direct, fie prin apelarea numărului unic de urgenţe „112”.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și