Mai multe rezultate din care unele deja sunt vizibile, iar altele vor fi, sunt următoarele:

Asfaltarea străzii Bandzsalgo, investiția fiind de 534 mii lei, alocat din bugetul local (proiect realizat).

În curând va începe renovarea școlii mici. Urmează predarea către constructor în luna martie.

Se dotează școlile și grădinițele cu mobilier și dispozitive digitale.

Pentru dezvoltarea sistemelor de gestionare a documentelor și a proceselor de lucru, administrare virtuală unică pentru cetățeni, a fost depus si chiar finalizat un proiect. În cadrul acestui proiect a avut loc și achiziția a 2 stații de încărcare vehicule, ce vor fi funcționale în câteva zile.

Prin programul Anghel Saligny s-au aprobat 4.000.000 de lei pentru începerea lucrărilor la rețeaua de gaze naturale.
Este câștigat și un proiect pentru renovarea clădirii primăriei, care este în curs de licitație, lucrare care va fi finalizată în anul 2024.

Extinderea rețelei electrice la 1,5 km în afara localității, până la restaurant Morgovan, strada Mociar, strada Muncii. Se va continua dezvoltarea și modernizarea iluminatul public pe drumul principal și străzile laterale. Cu eficientizarea iluminatului public, vor rămâne mai mulți bani în contul primăriei. Pentru acest obiectiv s-a obținut o finanțare în valoare de 2 milioane lei.

Există un proiect câștigat prin programul Anghel Saligny, de renovare drumuri locale, care cuprinde 4 tronsoane de drumuri, Cimitirului, Mociar, Kővesdomb și Hosszunyil, valoarea investiției fiind de 5,5 milioane lei. Aici se așteaptă scoaterea la licitație.

Este câștigat un grant UE de 15.000 de euro pentru dotarea cabinetului medicului de familie. Este un pachet standart care va fi achiziționat de Ministerul Sănătății.

S-a depus un proiect pentru realizarea unui parc fotovoltaic. Acest proiect se află în fază de evaluare. Prin această investiție se va asigura sursa de energie pentru iluminatul public și instituțiile din comună.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News
Patch-uri Custom Constan?a

Citește și