Potrivit sursei citate, Dumitru Zamfira este sărbătorit de Orchestra de Muzică Populară Radio — condusă de Adrian Grigoraș — și de prietenii săi, apreciați cântăreți de muzică populară, la aniversarea a 55 de ani de carieră artistică.

Publicul îi va putea aplauda pe: Maria Ciobanu, Maria Butaciu, Viorica Flintașu, Mioara Velicu, Aneta Stan, Elisabeta Turcu, Emilia Bubulac, Lia Lungu, Ovidiu Homorodean, Ancuța Corlățan, Maria Băndoiu, Roxana Croitoru, Gabriel Andrei, Georgiana Aurică, Gheorghe Ghițică, Claudia Tihon, Geani Busnea și Ansamblul Folcloric "Doina" al Casei de Cultură a Studenților București. Concertul va fi prezentat de Georgel Nucă.

PUBLICITATEBiletele sunt disponibile pe www.bilete.ro, în oficiile Poștei Române, în magazinele Inmedio semnalizate Bilete.ro, în magazinele Germanos și la Casa de Bilete a Sălii Radio.

Repertoriul lui Dumitru Zamfira cuprinde piese ritual-ceremoniale, creații păstorești, doine și melodii de joc din toate zonele folclorice ale țării, dar și piese interpretate la instrumente precum fluierul, cavalul, cimpoiul, drâmba, trișca, fluierul îngemănat, ocarina, cavalul fără dop, muzicuța, block-flote, ș.a.

Solistul este laureat al festivalurilor internaționale din Franța, Grecia, Bulgaria, Finlanda, Italia și a fost răsplătit cu Marele premiu al Fundației ETHNOS (1997) și cu diplome de excelență din partea Ministerului Culturii la Gala Folclorului Românesc — 2002.

A primit titlul de Maestru al cântecului la Festivalul "Fluierul de Aur" al Sârbilor din Balcani, 2001, și a fost distins cu Ordinul Național Pentru Merit în grad de Cavaler, acordat de președintele României în anul 2002.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și