Ieri s-au împlinit 60 de ani de la moartea lui Gheorghe I. Brătianu. Brătianu s-a născut la 3 februarie 1898, la Ruginoasa, în județul Iași, a fost un istoric și un om politic român, profesor universitar, membru al Academiei Române, o altă victimă a regimului comunist din România.

La concursul de comemorare a 60 de ani de la moartea lui Gheorghe I. Brătianu au fost prezente 5 echipaje de la liceele din Sighetu Marmației: Colegiul Național "Dragoș Vodă", Liceul "Regele Ferdinand", Liceul Tehnologic "Marmația", Liceul Tehnologic "Forestier",Liceul "Taras Sevcenko". De la acest concurs între licee nu a lipsit nici juriul, care a fost format din: Gabriela Ilieș (Conferențiar universitar doctor la Universitatea "Babeș Bolyai", extensia Sighet), Mariana Șuștic (Profesor istorie la școala Dr. Ioan Mihalyi de Apșa), Andreea Dobes (Muzeograf), Florin Dragoste (Profesor istorie).

De menționat este că înaintea prezentării proiectelor în format Power Point s-a ținut un moment de reculegere pentru cel care a fost Gheorghe I. Brătianu. La finalul prezentărilor, până când juriul a decis echipa câștigătoare a acestui concurs dar și ordinea clasamentului, participanții au depus o coroană și s-a rostit o rugăciune în celula lui Gheorghe I.Brătianu.

Iată și clasamentul acestui concurs:

Locul I: Colegiul Național "Dragoș Vodă" (Rebeca Dunca, Mureșan Andreea, Cincilei Dana)

Locul II: Liceul "Taras Sevcenko" (Colopelnic Adriana, Popovici Beatrice, Panas Anca

Locul III: Colegiul Național "Dragoș Vodă" (Vasilache Petra, Adelina Kaversznyuk)

Tot pe locul III s-au clasat și echipele de la: Liceul "Regele Ferdinand" și Liceul "Tehnologic Marmația".

Articol redactat de: Weinmuller Cătălin și Roman Diana

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și