În cadrul evenimentului de promovare a mişcării şi a deplasării cu mijloace nepoluante, poliţiştii le vor explica participanţilor regulile pe care trebuie să le respecte atunci când se deplasează cu bicicleta pe drumurile publice. Nu vor lipsi nici concursurile în care cei mici îşi vor putea etala cunoştinţele teoretice şi abilităţile practice de conducere a bicicletei.

Toţi cei care doresc să participe sunt aşteptaţi la ora 11.00, în curtea Colegiului Tehnic de Transporturi Auto Baia Sprie.

Sub supravegherea poliţiştilor vor fi şi elevii care vor participa la cea de-a 27a ediţie a Cupei Castanelor „CARROM”. Sâmbătă, poliţiştii Serviciului Rutier Maramureş vor juriza concursul interjudeţean pe teme de educaţie rutieră la care participă elevi de gimnaziu din zece judeţe.

Competiţia are două probe: una teoretică care presupune rezolvarea unui chestionar din domeniul legislaţiei rutiere şi una practică, de îndemânare cu bicicleta pe un traseu prestabilit. Competiţia, organizată în colaborare cu Primăria Municipiului Baia Mare, Societatea Română de Caritate CARROM şi Asociaţia Sportivă Spartacus, este una de tradiţie în cadrul Sărbătorii Castanelor.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și