Prefectul Anton Rohian a precizat faptul ca astazi si maine, la Bucuresti se analizeaza ofertele primite de Remin din partea unor investitori.

“Astazi, 23 si 24 septembrie, la Bucuresti se discuta scrisorile de intentie care au fost depuse la societatea Remin privind potentialii investitori care sunt preocupati de redeschiderea perimetrelor minere

Proiectul Remin este pe masa administratiei judetene si am dori sa fie luat in seama”, a spus Anton Rohian.

Presedintele Consiliului Judetean, Zamfir Ciceu, a declarat ca aceasta idee a fost transmisa si vicepremierului Gabriel Oprea, din partea caruia se asteapta lobby la Bucuresti.

“Zona in care Maramuresul poate sa se dezvolte economic foarte bine este o zona in care Maramuresul are traditie si aceea este a mineritului. Aceasta a fost ideea transmisa domnului vicepremier Oprea de a sustine in fata Guvernului Romaniei un atare demers.

Astazi transmitem un mesaj comun ca ne dorim in Maramures redeschidere mineritului, in conditii in care in care poluarea sa fie cat mai redusa cu putinta si unde oamenii sa aiba locuri de munca”, a afirmat Ciceu.

Vicepresedintele CJ, Gabriel Zetea, a criticat modul in care fostul AVAS, actualmente AAAS, gestioneaza situatia de la Remin, afirmand ca daca situatia va mai continua, Remin va intra in faliment in cateva luni.

“Cerem ca lucrurile normale care trebuiau sa se intample la Remin sa se intample in sfarsit. Felul cum AAAS gestioneaza astazi situatia pune mari probleme viitorului Remin.Ne aflam in situatia de a avea 8 milioane de dolari in conturile Remin, care nu pot fi folositi nici pentru plata salariilor, nici pentru plata datoriilor.

Inevitabil, piedicile pe care AAAS le pune vor duce inevitabil la falimentarea Remin. Faptul ca AAAS incearca recuperarea creantelor si folosirea acestor 8 milioane de dolari, ne pune probleme. Dorim ca AAAS sa opreasca aceste tergiversari pe care le pune in calea dezvoltarii companiei si dorim sa-si transforme creantele pe care le are in actiuni”, a specificat Gabriel Zetea, adaugand ca ar exista chiar interese pentru falimentarea companiei.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și