"USR a votat în cadrul unui congres organizat sâmbătă, la Sala Radio, un mandat pentru formarea unui pol de dreapta la alegerile din 2024. 647 de delegaţi au votat pentru mandatul propus de Cătălin Drulă, au fost doar 5 voturi împotrivă şi 48 de abţineri", se precizează în comunicat.

Conform sursei citate, preşedintele USR, Cătălin Drulă, a prezentat o viziune pentru câştigarea alegerilor din 2024 de către un pol al forţelor de dreaptă şi 10 principii care să stea la baza unui program de guvernare.

"Principalele angajamente pe care liderul opoziţiei le-a menţionat pentru 2024 sunt: investirea banilor publici în educaţie, eliminarea privilegiilor, tăierea cheltuielilor inutile ale statului, reconstrucţia statului pe bază onestitate şi performanţă, protejarea mediului şi investiţii în energia verde", se menţionează în comunicat.

Congresul USR a votat ca programul de guvernare să fie realizat "printr-un proces de largă consultare în societate", pornind de la reformele şi investiţiile din PNRR şi de la principiile liberalismului modern. Delegaţii au mai votat programarea alegerilor interne din USR în februarie 2025 şi noii membri ai Comisiei de Cenzori.


Preluare: AGERPRES

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și