Și spatele poate suferi leziuni ale mușchilor și oaselor, din cauza pozițiilor neadecvate. Pe parcursul jocului, după minute și ore în șir, copiii adoptă poziții greșite. În plus, când videoconsola se sprijină pe piept, pot apărea dureri cervicale.

Dacă timpul de folosire a acestor jocuri nu este limitat, copiii, pe lângă faptul că simt dureri tot mai puternice la mâini, "pot ajunge să dezvolte malformații în creșterea degetelor dacă mențin mult timp o poziție forțată", explică fizioterapeutul.

Părinții trebuie să conștientizeze faptul că această problemă există și să-i determine pe copii să facă pauză după fiecare 45 de minute de joc, pentru a se mișca, a bea apă... Sunt foarte puține jocuri video care semnalează această problemă în instrucțiunile lor sau care, în timpul folosirii, dau semnale prin care îl avertizează pe jucător că ar trebui să facă pauză. Problema este că totdeauna copiilor li se pare insuficient timpul și continuă jocul, deși este contraindicat, mai spune José Santos.

Când durerea este evidentă, se recomandă o vizită la fizioterapeut, administrarea de medicamente și aplicarea de unguente antiinflamatoare, iar în cazuri extreme va fi nevoie de o intervenție chirurgicală, adaugă specialistul.


Preluare: AgerPres.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și