„Ucraina trebuie să decidă dacă atacă facilitați militare ale Rusiei, a spus secretarul de stat Blinken. Rusia atacă Ucraina şi omoară civili. Ucraina se va apăra cu toate mijloacele, inclusiv cu lovituri asupra unor depozite şi baze ale criminalilor ruşi. Lumea recunoaşte acest drept”, a scris consilierul prezidenșial Mihailo Podoliak pe contul său de Twitter.

Rusia a acuzat de mai multe ori în ultimele săptămâni forţele ucrainene că au efectuat lovituri asupra teritoriului rus, în special asupra a două sate situate în regiunea de frontieră Belgorod şi a unui sat din regiunea Briansk, la mijlocul lui aprilie, fără ca Ucraina să confirme.

La începutul lui aprilie, guvernatorul regiunii Belgorod a afirmat că elicoptere ucrainene au tras asupra unui depozit de carburant.

Pe 25 aprilie, un mare depozit de carburant a luat de asemenea foc la Briansk, situat la 150 de kilometri de frontiera cu Ucraina şi care serveşte drept bază logistică pentru ofensiva militară a Moscovei în Ucraina, potrivit autorităţilor ruse, care nu au precizat cauzele incendiului.


Preluare: Digi24.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și