In cuprinsul acestui proiect s-a aflat si gratuitatea, respectiv reducerea, pentru pensionari. Consilierii locali nu au fost de acord cu modul in care Primaria Baia Mare a facut esalonarea obtinerii facilitatilor, aceasta fiind gandita in functie de veniturile aflate pe cupoanele de pensie.

Astfel, pensionarii care aveau venituri de pana la 1.499 de lei se bucurau de gratuitate. Cei cu pensiile cuprinse intre 1.500-2.499 de lei puteau beneficia de 50% din pretul unui abonament iar cei care aveau o pensie de peste 2.500 de lei primeau o reducere de 30%.

Facilitatile ar fi trebuit sa intre in vigoare cu data de 1 noiembrie 2018. Avand in vedere ca nu s-a putut ajunge la un numitor comun pe acest subiect, reprezentantii Primariei Baia Mare au retras de pe ordinea de zi proiectul de hotarare. Ramane de vazut daca va fi refacut si reintrodus spre aprobare la urmatoarea sedinta de Consiliu Local.

Va reamintim faptul ca, de la 1 septembrie 2018, prețul unui bilet pentru 60 de minute este de 2,5 lei, iar pentru o zi întreagă costa 10 lei. Un abonament are prețul de 65 de lei si este valabil pentru întregul oraș.

Totodată, cei care merg zilnic cu mijloacele de transport în comun pot opta fie pentru abonamentul pe 3 luni care este stabilit la prețul de 180 de lei, fie pentru cel de 6 luni pentru care se plateste 300 de lei. Nu uitati ca biletul de suprataxă (n.r.-amenda) este de 80 de lei.


Preluare: ZiarMM

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și