Șefa Agenției Naționale Antidrog, pe B1 TV, despre consumul de droguri în România

„Ultimele date cuprinse în raportul național privind situația drogurilor în România pe anul 2022, publicat de Agenția Națională Antidrog, arată că cea mai mică vârstă de debut declarată este 13 ani. Copiii care apelează la astfel de substanțe psihoactive caută de fapt să evadeze din lumea reală, să fugă de problemele la care ei sunt expuși, probleme nerezolvate, și aici mă refer la problemele din familie, la problemele de la școală, din comunitate, în general”, a declarat oficiala.

„Noi, la nivelul Agenției Naționale Antidrog, avem în prezent un program dedicat adolescenților care se confruntă cu astfel de probleme, se cheamă „SAFE SPACE”, este în parteneriat cu Asociația Telefonul Copilului, și constatăm că acești tineri sunt extrem de sensibili și nu au abilități de a gestiona, de a se confrunta cu problemele lor, și atunci ei aleg această modalitate de a striga după ajutor”, a adăugat Ramona Dabija.

Întrebată dacă putem considera că și consumul abuziv de medicamente reprezintă o amenințare, ea a adăugat: „Consumul abuziv de medicamente este o amenințare pentru noi toți, indiferent de vârstă. Consumul produselor farmaceutice în scopuri non-medicale este considerat la nivel global ca o problemă majoră care trebuie monitorizată”.

„Cannabisul continuă să fie unul dintre cele mai consumate droguri în România, atât de populația generală, cât și de populația școlară, urmat îndeaproape de consumul de noi substanțe psihoactive (…). Problema care se pune și care ar trebui să ne îngrijoreze pe toți este, de fapt, procentul de 6% la care ne referim atunci când vorbim de dependență – și aici cred că fiecare dintre noi trebuie să fim puțin mai atenți”, a mai spus Nicoleta Dabija.


Preluare: b1tv.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și