Astfel, jandarmii care au acţionat în urma unei sesizări telefonice, au identificat pe B-dul Traian, patru bărbaţi care au consumat băuturi alcoolice, locul de consum nefiind un loc amenajat în acest sens. Totodată, pe fondul consumului de alcool, cei în cauză au provocat şi participat la scandal, deranjând locatarii din zona incidentului.

În cauză s-a luat măsura legitimării bărbaţilor, toţi băimăreni, cu vârste cuprinse între 20 şi 30 de ani, jandarmii aplicând amenzi contravenţionale în valoare de 1600 de lei.

Pentru prevenirea acestor fapte Jandarmeria Maramureş reaminteşte că reprezintă contravenţie şi se sancţionează cu amendă cuprinsă între 100 şi 500 de lei consumul de băuturi alcoolice în următoarele locuri publice: drumuri publice, parcuri, stadioane şi terenuri sportive, instituţii culturale, săli de spectacole, instituţii sau unităţi economice, toate mijloacele de transport în comun, autogări, gări şi aeroporturi, de stat şi private, sau alte locuri prevăzute de lege.

Jandarmii maramureşeni fac apel la cetăţeni să nu tolereze persoanele care consumă alcool în public şi să semnaleze prompt forţelor de ordine aceste comportamente. „Facem acest apel din considerentul că, dincolo de disconfortul creat celor din jur, este bine ştiut faptul că alcoolul poate să acţioneze ca stimulent al unor porniri violente sau le poate amplifica, iar consecinţele pot fi dintre cele mai neplăcute. Drept urmare, astfel de fapte se vor afla în continuare în atenţia echipajelor de jandarmerie, care vor acţiona ferm atât pentru prevenirea cât şi pentru combaterea acestora”.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și