„Când am început investiţia am ştiut regulile şi ne-am adaptat acestora, dar acum suntem puţin dezamăgiţi din cauză că doar într-un an şi jumătate regulile s-au schimbat. Aceste modificări nu sunt bune nici pentru România, deoarece creează multă neîncredere, nu doar în rândul investitorilor din energia verde”, a declarat directorul de ţară pentru România şi Bulgaria al companiei Verbund.

Acesta a mai spus că cele trei companii implicate în proiectul din comuna Casimcea au început lucrările în perioada 2007-2008.

„Acum, putem creşte capacitatea parcului până la 225 MW, dar depinde de legislaţie dacă vom continua sau ne vom opri”, a menţionat reprezentantul Verbund.

Potrivit directorului general al companiei amintite, Wolfgang Anzengruber, firma austriacă a investit 380 milioane de euro în parcul eolian de la Casimcea.

În plus, firma austriacă s-a implicat şi în viaţa socială a comunei Casimcea, dotând un cabinet stomatologic cu aparatele necesare, construind o grădiniţă pentru 36 de copii, amenajând un parc în satele acestei comune şi sprijinind persoanele defavorizate, dar şi ansamblul din localitate.

„Per total, investiţiile acestea importante pentru viaţa comunităţii cred că depăşesc 100.000 de euro”, a menţionat primarul comunei Casimcea, Gheorghe Ţilincă.

La începutul acestui an, în judeţul Tulcea erau în funcţiune 25 de parcuri eoliene, cu 214 turbine, cele mai mari parcuri numărând câte 35 de turbine. Acestea sunt în zonele Casimcea, Topolog şi Valea Nucarilor.

Până la aceeaşi dată, autorităţile de mediu din judeţ au emis acorduri de mediu pentru 83 de parcuri eoliene, numărul total de turbine ce ar putea să fie puse în funcţiune fiind estimat la 839.


Preluare: AgerPres

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și