În data de 01 martie a.c., în jurul orei 11.00, o patrulă a poliției de frontieră din cadrul S.P.F. Sighetu Marmaţiei, aflată în exercitarea atribuțiilor de serviciu, a observat mai multe persoane care se deplasau pe versantul muntos Măgura transportând colete voluminoase.

Imediat, polițiștii de frontieră au procedat la interceptarea și somarea prin voce a celor în cauză, moment în care bărbații au fugit în pădurea din apropiere, dispersându-se pe mai multe direcții.

În continuare, s-a trecut la monitorizarea zonei, concomitent cu dispunerea unor măsuri specifice în vederea depistării tuturor persoanelor implicate în activitatea infracțională.

La fața locului s-a deplasat o echipă operativă însoțită de câinele de urmă Noza, care i-a condus pe polițiștii de frontieră până la un imobil din localitatea Valea Vișeului, în curtea căruia au fost descoperite două persoane suspecte că ar fi implicate în activitatea infracțională.

La cercetarea terenului au fost descoperite 6 colete ce conțineau cantitatea de 3.000 pachete cu țigări de proveniență ucraineană și F. Rusă, în valoare de peste 27.000 lei.

În cauză se efectuează cercetări pentru săvârșirea infracțiunii de complicitate la contrabandă, la final urmând a fi luate măsurile legale ce se impun.

Totodată, întreaga cantitate de țigări a fost ridicată în vederea confiscării, iar în continuare se fac cercetări pentru identificarea tuturor persoanelor implicate și documentării întregii activități infracționale.

Urmărit general reținut la P.T.F. Petea

Un tânăr dat în urmărire generală pentru furt a fost reținut de polițiștii de frontieră în momentul în care s-a prezentat pentru efectuarea formalităților de frontieră.

Sâmbătă, 01 martie a.c., în jurul orei 15.00, la Punctul de Trecere a Frontierei Petea s-a prezentat pentru a intra în România Adalbert Zamfir P., în vârstă de 24 de ani, din Sighetu Marmației, județul Maramureș.

Cu ocazia formalităților pentru intrarea în țară, la controlul documentelor polițiștii de frontieră au constatat că tânărul este dat în urmărire generală. Pe numele său a fost emis un mandat de executare a pedepsei cu închisoarea. Adalbert P. fiind condamnat la trei ani și nouă luni închisoare pentru săvârșirea infracțiunii de furt.

Polițiștii de frontieră au predat persoana în cauză unui echipaj din cadrul Serviciului de Investigații Criminale al IJP Satu Mare.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și