Pentru reținerea persoanelor implicate, polițiștii de frontieră au folosit, în condițiile legii, armamentul din dotare, fiind trase șase focuri de avertisment în plan vertical.

Azi dimineață, în jurul orei 6.00, polițiștii de frontieră din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Sighetu Marmației au observat, într-o zonă muntoasă a frontierei cu Ucraina, pe versantul Măgura, mai multe persoane care se îndreptau către interiorul țării transportând colete voluminoase.

La fața locului s-a deplasat o echipă operativă care a procedat la somarea prin voce a celor în cauză și deoarece aceștia nu s-au supus, lucrătorii noștri au tras șase focuri de avertisment în plan vertical, conform legii.

În urma acțiunii a fost reținut un cetățean ucrainean, Nicolai G., celelalte persoane dispersându-se în direcții diferite, profitând de terenul muntos împădurit.

La cercetarea terenului au fost descoperite 10 colete care conțineau țigări. În urma inventarierii coletelor s-a constatat că acestea conțin 4.980 pachete țigări de proveniență ucraineană și F. Rusă, în valoare de peste 43.800 lei.

În cauză, se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de contrabandă și trecere ilegală a frontierei de stat, în vederea documentării întregii activități infracționale și tragerea la răspunderea celor vinovați.

Și polițiștii de frontieră din cadrul Sectorului PF Sarasău, aflați în exercitarea atribuțiilor de serviciu, au efectuat semnalele regulamentare pentru a opri la control, azi dimineață în jurul orei 8.00, pe raza localității Sarasău, un motoscuter condus de Mihai M., de 25 ani, domiciliat pe raza județului Maramureș.

La controlul efectuat asupra mopedului, au fost descoperite ascunse în acesta, mai multe pachete cu țigări, fapt pentru care persoana în cauză, motoscuterul și cantitatea de țigări au fost transportate la sediul sectorului în vederea continuării cercetărilor.

În urma inventarierii țigărilor a rezultat cantitatea de 1.000 de pachete de proveniență ucraineana, în valoare de 8.700 lei.

Persoana în cauză este cercetată pentru săvârșirea infracțiunii de contrabandă, iar întreaga cantitate de țigări a fost ridicată în vederea confiscării.

În continuarea cercetărilor s-a constatat faptul că bărbatul nu poseda permis de conducere iar moto-scuterul pe care conducea nu este înmatriculat.

Astfel, Mihai M. mai este cercetat și pentru săvârșirea infracțiunilor de conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană care nu posedă permis de conducere și punerea în circulație sau conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul neînmatriculat sau neînregistrat.

Totodată, întreaga cantitate de țigări a fost ridicată în vederea confiscării iar mopedul a fost indisponibilizat în vederea continuării cercetărilor.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și