Deoarece persoanele in cauza au ignorat somatiile, politistii de frontiera au folosit armamentul din dotare, fiind trase doua focuri de avertisment in plan vertical. Astfel, s-a reusit retinerea unei persoane, cetateanul roman, G. C., in varsta de 57 ani, la scurt timp fiind identificate si celelalte doua persoane, cetatenii romani, D. D. de 16 ani si T. Ioan de 20 ani, toti trei domiciliati pe raza comunei Bistra.

La cercetarea terenului au fost descoperite cinci colete ce contineau cantitatea de 2.500 pachete cu tigari de provenienta ucraineana, in valoare de peste 21.650 lei.

Si azi dimineata, 3 mai, in jurul orei 3:00, o patrula a politiei de frontiera din cadrul aceluiasi sector, a observat in Gara CFR Bistra o persoana care transporta doua genti voluminoase ce contineau tigari. Existand suspiciuni privind provenienta tigarilor, persoana in cauza impreuna cu bagajele a fost condusa la sediul S.P.F. Valea Viseului in vederea continuarii cercetarilor.

In urma verificarilor s-a stabilit ca persoana in cauza este cetatean roman B. Ioan de 27 de ani, domiciliat in comuna Ruscova, acesta declarand politistilor de frontiera ca tigarile din bagaje sunt pentru consumul propriu. In urma inventarierii sacoselor, a rezultat cantitatea de 910 pachete cu tigari de provenienta ucraineana in valoare de peste 7.880 lei, cantitate ce a fost ridicata in vederea confiscarii.

Cei patru maramureseni sunt cercetati pentru savarsirea infractiunilor de colectarea, detinerea, producerea, transportul, preluarea, depozitarea, predarea, desfacerea si vanzarea bunurilor sau marfurilor ce trebuie plasate sub un regim vamal cunoscand ca acestea provin din contrabanda sau sunt destinate savarsirii acesteia, precum si pentru detinerea de catre orice persoana in afara antrepozitului fiscal sau comercializarea pe teritoriul Romaniei a produselor accizabile supuse marcarii, conform titlului VII, fara a fi marcate sau marcate necorespunzator, ori cu marcaje false peste limita a 10.000 de tigarete.


Preluare: eMaramures.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și