Ieri, 28 aprilie a.c., poliţişti de frontieră din cadrul Sectorului PF Sarasău au observat, în zona de frontieră, două persoane care se deplasau cu bicicletele spre malul râului Tisa. Cele două persoane au fost monitorizate şi la scurt timp au fost observate cum se întorc de la malul râului Tisa şi se îndreaptă spre localitatea Sarasău, având pe biciclete bagaje voluminoase. S-a trecut la interceptarea celor în cauză, iar la observarea patrulei poliţiei de frontieră, una dintre persoane a abandonat bicicleta cu tot cu bagaj şi a fugit de la faţa locului, cea de-a doua supunându-se somaţiilor verbale. S-au dispus măsuri specifice în vederea reţinerii persoanei care a fugit, fiind anunţate despre caz şi autorităţile de frontieră din Ucraina, în vederea cercetării în comun a evenimentului. Persoana reţinută, un cetăţean român, Tudor S. de 22 de ani, din jud. Maramureş, precum şi cele două biciclete cu tot cu bagaje, au fost conduse la sediul sectorului în vederea continuării cercetărilor. La scurt timp, a fost identificată şi cea de-a doua persoană, care a fugit de la faţa locului, Ioan P. de 24 de ani, tot din jud. Maramureş. Cele două colete de pe biciclete au fost inventariate şi s-a constatat că acestea conţin 1.000 pachete ţigări, în valoare de peste 8.000 lei. Drept urmare, cei doi tineri sunt cercetaţi acum pentru săvârşirea infracţiunii de contrabandă, iar întreaga cantitate de ţigări a fost ridicată în vederea confiscării.

Şi poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Sighetu Marmaţiei au descoperit, în zona de frontieră, 9 colete cu ţigări de provenienţă ucraineană, care conţineau 6.300 pachete, marca Jin Ling.

Întreaga cantitate de ţigări, în valoare de peste 56.000 de lei, a fost ridicată în vederea confiscării, iar în continuare se fac cercetări în vederea identificării tuturor persoanelor implicate şi documentării întregii activitaţi infracţionale.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și