Ieri, 23 mai 2013, in jurul orei 16.00, o patrula a politiei de frontiera a observat, intr-o zona muntoasa, pe teritoriul ucrainean, in apropierea liniei de frontiera, pe varful Pop Ivan din Muntii Maramuresului, la o altitudine de 1700 de metri, mai multe persoane care descarcau colete voluminoase din doua autoturisme de teren. Dupa linia frontierei, pe parte romanesca, alte persoane asteptau sa preia baxurile.

Imediat dupa ce contrabandistii au preluat tigarile, politistii de frontiera au intervenit si au procedat la somarea prin voce si interceptarea persoanelor in cauza, moment in care acestea au abandonat coletele si au fugit in directii diferite. Profitand de terenul accidentat si impadurit, barbatii au fugit, insa politistii de frontiera au reusit sa retina o persoana.

Barbatul retinut, in persoana lui B. Sandu de 34 de ani din judetul Maramures, a fost condus la sediul sectorului Poienile de sub Munte, in vederea continuarii cercetarilor. In urma inventarierii baxurilor s-a constatat ca acestea contin 2.860 pachete tigari, marca Viceroy, in valoare de aproximativ 25.000 de lei.

In prezent, maramureseanul este cercetat de catre politistii de frontiera pentru savarsirii infractiunilor de complicitate la contrabanda in forma agravanta si detinerea de catre orice persoana in afara antrepozitului fiscal sau comercializarea pe teritoriul Romaniei a produselor accizabile supuse marcarii, conform titlului VII, fara a fi marcate sau marcate necorespunzator, ori cu marcaje false peste limita a 10.000 de tigarete, la finalul documentarii intregii activitati infractionale urmand a fi luate masurile legale ce se impun.


Preluare: eMM

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și