Ieri, 7 mai 2014, un echipaj al poliției de frontieră din cadrul Sectorului PF Valea Vișeului, a observat într-o zonă muntoasă împădurită, trei persoane care transportau către interiorul țării mai multe colete voluminoase.

Polițiștii de frontieră au procedat la interceptarea și somarea prin voce a bărbaților și deoarece aceștia nu s-au supus lucrătorii noștri au folosit, conform legii, armamentul din dotare fiind executat un foc de avertisment în plan vertical.

În acel moment persoanele în cauză au abandonat coletele și s-au dispersat în direcții diferite, fiind reținut un cetățean român în vârstă de 18 ani, domiciliat pe raza județului Maramureș.

La cercetarea terenului au fost descoperite șase colete ce conțineau 2.980 pachete cu țigări de proveniență ucraineană, în valoare de peste 13.200 lei.

În continuarea verificărilor polițiștii de frontieră au identificat încă două persoane de pe raza județului Maramureș care au participat la activitatea infracțională.

În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de colectare, deținerea, producerea, transportul, preluarea, depozitarea, predarea, desfacerea și vânzarea bunurilor sau a mărfurilor care trebuie plasate sub un regim vamal cunoscând că acestea provin din contrabandă sau sunt destinate săvârșirii acesteia.

Ieri, 7 mai 2014, o patrulă a poliției de frontieră, din cadrul Sectorului PF Valea Vișeului, aflată în exercitarea atribuțiilor de serviciu, a observat trei persoane care alergau spre râul Tisa, trecând ulterior pe malul ucrainean.

La fața locului s-a deplasat o echipă operativă care a descoperit în zonă 27 de colete ce conțineau țigări de proveniență ucraineană.

Imediat au fost anunțate autoritățile de frontieră ale statului vecin în vederea cercetării în comun a evenimentului.

În urma inventarierii coletelor a rezultat cantitatea de 13.124 pachete cu țigări de proveniență ucraineană în valoare de peste 116.000 lei.

În continuare se fac cercetări pentru identificarea tuturor persoanelor implicate și documentării întregii activități infracționale, iar la final urmează a se lua măsurile legale ce se impun.

Totodată întreaga cantitate de țigări a fost ridicată în vederea confiscării.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și