Plangerile care au ajuns pe masa sefilor de la Bucuresti ai formatiunii au facut referire si la alegerile din organizatia PNL Baia Mare, castigate in 11 iunie de catre Gratian Talos. O parte dintre membri a reclamat faptul ca s-ar fi impiedicat plata unor cotizatii pentru a se face o selectie a delegatilor care au putut lua parte la vot.

Sursele eMaramures spun ca insistentele pentru amanarea alegerilor interne, programate initial pentru maine, au venit din partea primarului sighetean Ovidiu Nemes, care s-a inscris in competitia pentru sefia filialei, dar care nu avea siguranta ca poate strange voturi suficiente in zona Baia Mare, unde grupul strans in jurul fostului parlamentar Ioan Hoban a preluat controlul odata cu castigarea organizatiei municipale de catre Gratian Talos.

Contracandidatul lui Nemes pentru functia de presedinte al PNL Maramures ar fi urmat sa fie consilierul Gavrila Ardusatan, care si-a anuntat si el inscrierea in batalia interna si care a beneficiat de suportul taberei care conduce la municipiu. El a fost scos in fata dupa ce ministrul Internelor, Radu Stroe, a anuntat ca nu mai intentioneaza sa candideze pentru presedintia filialei.

Astazi, dupa decizia Secretariatului General privind amanarea alegerilor, Gavrila Ardusatan a fost numit secretar coordonator al PNL Maramures de catre actualul presedinte, Radu Stef. El a fost cel care a confirmat oficial faptul ca votul de maine a fost amanat pentru o data care urmeaza sa fie stabilita. A mentionat insa ca in adresa venita de la centru nu s-a specificat exact care sunt organizatiile vizate de viitorul control.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și