Astfel, sâmbătă, 16 aprilie a.c., în cadrul unei acţiuni organizate pe raza oraşului Vişeu de Sus, poliţiştii au oprit pentru control un autoturism care se deplasa pe strada 22 Decembrie din localitate.

În urma controlului autoturismului poliţiştii au găsit în portbagaj 4 960 pachete cu ţigări netimbrate în România.

Conducătorul auto şi un pasager, ambii de 21 de ani, domiciliaţi în comuna Petrova, sunt cercetaţi de poliţişti sub aspectul comiterii infracţiunii de contrabandă.

Tot sâmbătă, poliţiştii Biroului Judeţean Poliţie Transporturi Maramureş au efectuat controale în trenurile de călători şi în zona limitrofă a căilor ferate.

Astfel, în trenul care circula pe relaţia Vişeu de Jos – Sighetu Marmaţiei, poliţiştii au găsit ascunse 1 340 pachete cu ţigări de provenienţă ucraineană.

Alte 880 pachete cu ţigări de contrabandă au fost confiscate de poliţiştii din Bogdan Vodă, Dragomireşti, Baia Sprie, Sighetu Marmaţiei şi de cei din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice.

Toate persoanele identificate sunt cercetate acum sub aspectul comiterii infracţiunii de contrabandă.

Poliţiştii vor acţiona şi în perioada următoare atât în vederea identificării celor cu preocupări infracţionale pe linia introducerii în ţară a ţigărilor de contrabandă cât şi a celor care transportă, depozitează sau comercializează astfel de produse.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și