„Astfel, am demonstrat, încă o dată, destoinicia bârsăneștilor. Prin acțiunea noastră, dorim să oferim un model precum și un imbold comunității locale, pentru a acorda mai multă atenție pentru ocrotirea mediului înconjurător. Ne bucurăm că, cadrele didactice, împreună cu copiii de la Școala Gimnazială Mircea Vulcănescu Bîrsana, au participat în număr atat de mare și sunt deschiși către asemenea acțiuni, dedicate mediului și comunităților în care își desfășoară activitatea, pentru un viitor mai verde”, arată Ștefanca.

El mai arată că dintre numeroasele probleme de mediu care amenință planeta, o problema majora o constituie, fara nici o îndoiala, deseurile, iar principalele forme de impact și risc determinate de depozitele de deseuri sunt modificari de peisaj și disconfort vizual, poluarea aerului, poluarea apelor de suprafață sau modificarea fertilității solurilor.

„Obiectivele acestei acțiuni au fost cele de conștientizare publică a problemelor de mediu din comunitate locală, acțiuni de ecologizare, atitudinea și dezvoltarea spiritului de voluntar la elevi, în domeniul protecției mediului, sensibilizarea comunităților locale, dezvoltarea deprinderilor, însușirea regulilor de educație ecologică, dezvoltarea spiritului de competiție, dezvoltarea suprafețelor verzi din cadrul comunității locale, colectarea selectivă de deșeuri reciclabile, cunoaşterea regulilor de minimă protecţie a naturii și îmbunătăţirea calităţii mediului în şcoală şi în împrejurimile acesteia”, a mai menționat primarul din Bârsana.


Preluare: axanews.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și