Luxul în care trăiesc copiii oligarhilor ruși

A lor este o lume de avioane private, apartamente pariziene elegante, vacanțe la schi în Austria și școală la universități de elită din Londra și New York.

Părinții lor dețin bunuri imobiliare de top pe cele mai exclusiviste străzi ale capitalelor europene. Profilurile lor de pe rețelele sociale sunt pline de rochii de designer și evenimente pe covorul roșu. O tânără a postat fotografii cu ziua de 22 de ani, lângă piscină, la vila unuia dintre oligarhii lui Putin, la Marea Adriatică, scrie CNN.

Faceți cunoștință cu copiii de la Kremlin. În timp ce părinții lor critică public Occidentul, copiii lor cresc chiar în țările ale căror societăți pretind că le resping.

„Este evident o ipocrizie extremă”, a spus Daniel Treisman, profesor specializat în politică rusă la Universitatea din California, Los Angeles.

„S-ar putea să nu vadă nici măcar o contradicție”, a spus Treisman. „Ei cred că există această competiție între SUA și Rusia, dar de ce ar trebui asta să afecteze planurile educaționale ale fiicei lor? Sau unde își au vilele impunătoare?”

Putin însuși i-a criticat pe rușii care se pot alinia „mental” cu Occidentul într-un discurs de luna trecută, acuzându-i că se gândesc că fac parte dintr-o „rasă superioară” și că lucrează cu „Occidentul colectiv” pentru un singur obiectiv: „distrugerea Rusiei”. ”

SUA l-au sancționat recent pe purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, pe soția sa și pe cei doi copii adulți, declarând că trăiesc „stiluri de viață luxoase, care sunt incompatibile cu salariul serviciului public al lui Peskov”.

Statele Unite l-au sancționat recent pe Peskov, soția sa și cei doi copii adulți (din două căsătorii anterioare), afirmând că familia trăiește „stiluri de viață luxoase care sunt incongruente cu salariul funcționarului public al lui Peskov și care sunt, probabil, construite pe bogăția nedorită a legăturilor lui Peskov cu Putin”. Cel puțin doi dintre copiii săi au fost crescuți în mare parte în Europa de Vest înainte de a se întoarce la Moscova ca adulți.

În timp ce Trezoreria SUA nu a precizat excesele discutabile, Peskov — care și-a deținut rolul timp de aproape un deceniu și ar fi câștigat 173.000 de dolari în 2020 — a fost văzut purtând un ceas de designer de 600.000 de dolari și a plecat într-o lună de miere care a inclus o factură de aproximativ 430.000 de dolari. Este vorba despre o croazieră pe un iaht de o săptămână în largul coastei Sardiniei, potrivit unei investigații a Fundației Anticorupție fondată de liderul opoziției ruse întemnițat Alexei Navalny.

Pe baza înregistrărilor proprietății, a postărilor pe rețelele sociale și a bazelor de date privind încălcările rutiere, Fundația Anticorupție a dezvăluit, de asemenea, că soția, fosta soție și copiii lui Peskov dețin vehicule de lux și case de milioane de dolari în întreaga lume — inclusiv Rusia și Franța — un afișaj de bogății în contrast puternic cu cei aproape 20 de milioane de ruși care trăiesc în sărăcie.

Bogăția uluitoare, dar aparent inexplicabilă, a unor astfel de familii în lumea lui Putin, spun experții, se rezumă la un singur concept: cleptocrația.

„O cleptocrație este doar un guvern care este condus de hoți”, a spus profesorul de la Universitatea Georgetown Jodi Vittori, expert în corupție și politică globală, „unde politicile și deciziile luate sunt în numele acelor hoți”.

O rețea complicată de companii-fantomă, bănci offshore și tranzacții ascunse țin departe de ochii publicului averea reală. Bogăția acumulată de cleptocrații ruși este cheltuită frecvent în economiile occidentale.

Luxul de care beneficiază fiicele lui Lavrov

Ministrul de externe Serghei Lavrov, care a cerut o ordine mondială „post-occidentală” în 2017, și-a trimis fiica la universități prestigioase din Londra și New York.

Chiar și fiica presupusei iubite a lui Lavrov beneficiază aparent de pe urma poziției sale influente: ea a postat fotografii cu ea pe iaht, stațiunea de schi austriacă și vila de pe plajă a unui oligarh bogat, potrivit Fundației Anticorupție.

Polina Kovaleva — pe care guvernul Regatului Unit o numește „fiica vitregă” a lui Lavrov, chiar dacă nu este căsătorit oficial cu mama ei — deține un apartament de 5,8 milioane de dolari într-unul dintre cele mai scumpe cartiere ale Londrei.

Fundația Anticorupție a dezvăluit că Kovaleva a cumpărat apartamentul din Kensington când avea 21 de ani. Apartamentul se află la câțiva pași de Imperial College, la care a urmat și ea.

Fiica mult mai puțin vizibilă a lui Lavrov, Ekaterina Vinokurova, acum în vârstă de 39 de ani, a urmat cursurile Universității Columbia din New York, unde a locuit timp de 17 ani, înainte de a-și obține diploma de licență la London School of Economics. Atât Kovaleva, cât și Vinokurova au fost sancționați recent de Regatul Unit.

„Acest lucru trimite un semnal puternic că cei care beneficiază de asocierea celor responsabili de agresiunea rusă se află în domeniul de aplicare al sancțiunilor noastre”, a scris secretarul de externe al Marii Britanii, Liz Truss, într-un comunicat de presă care anunță sancțiunile împotriva lui Kovaleva.


Preluare: b1tv.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și