„S-a solicitat Ambulanţa pentru un sugar de cinci luni, iar motivul solicitării a fost sugar decedat. S-a deplasat o ambulanţă de tip B2 cu asistent şi ambulanţier la locul solicitării, adică la Ponorâta, unde într-adevăr s-a găsit un sugar decedat. Părinţii au spus că a prezentat febră şi vărsături. Asistentul a constatat decesul”, a declarat medic Ioana Cătană, purtătorul de cuvânt al Serviciului de Ambulanţă Judeţean Maramureş.

Pentru că protocolul o impune, echipajul de pe ambulanţă a solicitat ajutorul unui echipaj de poliţie care s-a deplasat la faţa locului şi a demarat o anchetă.

„în dimineaţa zilei de vineri, 8 ianuarie, la ora 5.45, un echipaj de poliţie de la Postul Rural de poliţie Coroieni a fost solicitat să se prezinte la un caz de bebeluş decedat. La examinarea exterioară a cadavrului acesta nu a prezentat urme de violenţă dar a fost transportat la morga Spitalului Târgu Lăpuş pentru efectuarea necropsiei”, a declarat Florina Meteş, purtător de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Maramureş.

În urma necropsiei se va stabili dacă se face cineva vinovat de decesul fetiţei, cert este că în ultimele trei săptămâni acesta este al doilea caz de deces infantil în comunitatea de romi din Ponorâta.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și