Decizia este definitivă.

CAB a admis miercuri apelul formulat de Corneliu Vadim Tudor față de decizia Tribunalului București și a menținut hotărârea cu privire la anumite candidaturi de pe listă.

În 6 aprilie, judecătorii de la Tribunalul București au respins, ca neîntemeiată, contestația depusă de Corneliu Vadim Tudor din partea PRM la decizia prin care Biroul Electoral Central (BEC) a respins candidatura sa la europarlamentare.

Candidaturile propuse de PRM sub semnătura președintelui acestui partid, Corneliu Vadim Tudor, au fost respinse de Biroul Electoral Central pe motiv că nu au numărul minim de semnături de susținere valabile.

"Luând în considerare faptul că 28.797 de semnături de susținere a listei de candidaturi propuse de PRM sub semnătura președintelui acestui partid, Corneliu Vadim Tudor, sunt afectate de vicii de formă și fond, numărul de semnături de susținere valabile fiind 196.104, sub numărul minim prevăzut de lege (...) BEC respinge candidaturile", se arată motivarea deciziei BEC.

Potrivit acesteia, printre neregulile depistate în urma verificării listelor de susținători se numără lipsa numelui și prenumelui persoanei care a întocmit lista de susținători, dar și a datelor de identificare a declarantului, absența semnăturii susținătorului, a datei nașterii acestuia, lipsa seriei sau a numărului actului de identitate al susținătorului și prezența în listele de susținători a 57 de persoane care nu au împlinit 18 ani.

BEC a constatat mai multe "neregularități" în unele dosare de candidaturi depuse de PRM. Majoritatea neregulilor vizează că faptul că unii candidați nu au precizat dacă au avut sau nu calitatea de lucrător sau colaborator al securității.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și