Judeţul Maramureş a ajuns din nou subiect de ştiri naţionale. Din păcate nu vorbim de ştiri pozitive: îmbunătăţirea infrastructurii, dezvoltarea turismului etc. Nu, de astea nu avem nevoie. Cei ce ne conduc nu fac aşa ceva pentru că de acolo e mai greu de furat şi vorba aia – pentru a turna ceva asfalt, trebuie şi un pic de muncă. Vorbim, din păcate, de marea corupţie care caracterizează realitatea maramureşeană a zilelor noastre.

Azi, fiul deputatului Călin Matei, deputat PSD (USL) de Maramureş, pe numele său Matei Tudor, a fost arestat preventiv pentru 29 de zile pentru şantaj. Pe scurt, acesta, împreună cu alte puşlamale, a dat cu titlu de împrumut unei persoane suma de 2.000 lei. Nimic neobişnuit prin asta, ai tinde chiar să îl lauzi pe fiul deputatului că din mărinimie doreşte să ajute lumea. Doar că, după ce şi-a primit banii împrumutaţi înapoi, acesta a cerut dobânzi astronomice celui pe care l-a împrumutat: 8.000 de euro a plătit în total victima acestui escroc (încă nedovedit oficial) cu titlu de dobândă pentru cei 2.000 lei împrumutaţi, bineînţeles sub ameninţarea cu acte de violenţă, atât asupra sa cât şi a familiei sale.

Există un proverb: aşchia nu sare departe de trunchi şi nu aş dori să îl caracterizez pe deputatul USL Călin Matei, tatăl presupusului şantajist. Lăsăm electoratul din colegiul domniei sale să tragă concluziile cuvenite. I-am putea caracteriza însă pe aleşii noştri, din zona Maramureşului istoric, fie ei aleşi locali sau parlamentari. Vom face acest lucru pe larg în câteva articole viitoare.

Aş trece deocamdată în revistă pe scurt ce avem noi aici, în Sighet: un primar, despre care presa centrală a scris că şi-a rotunjit conturile cu peste 400.000 euro din afaceri necurate cu despăgubiri din retrocedări de terenuri, afaceri făcute împreună cu actualul deputat Cornelia Negruţ. Acelaşi primar care taie copacii şi distruge zonele verzi, fără discernământ şi fără să dea nicio explicaţie. Gurile rele zic că primarul are ceva afacere cu o firmă din Oradea, pentru a planta alţi copaci în locul celor tăiaţi şi pentru amenajarea de spaţii verzi. Afacere din care să îi „pice” şi lui ceva, că şi aşa nu are destul. Nu ştim dacă această explicaţie este adevărată sau nu, cert este însă că spaţiile verzi se distrug sistematic, sub patronajul primarului TIR-ist, Ovidiu Nemeş.

Ce nu pot să înţeleg este următorul aspect: şi aşa cei mai mulţi dintre politicieni sunt putred de bogaţi, au furat la greu, în timp ce oamenii simpli ai României de abia îşi duc zilele. Şi tot nu se satură din furat. Zici că nu-i mai satură Dumnezeu. Dar încet, încet vine şi vremea să dea socoteală. Ieri a picat primarul din Râmnicu Vâlcea, prins de procurorii DNA în timp ce primea mită în sumă de 50.000 lei pentru a facilita nişte avize pentru ceva lucrări. Azi, fiul deputatului Călin Matei.

Rândul primarului TIR-ist Ovidiu Nemeş când îi vine să răspundă pentru cele făcute?

* sursa informaţiilor privind afacerile lui Ovidiu Nemeş cu despăgubiri din retrocedări de terenuri: Ziarul Caţavencii, 17 apr 2013.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și