Dupa cum se stie, in toamna anului trecut, vocea care a dat marca inconfundabila a IRIS-ului, Cristi Minculescu, a anuntat ca paraseste definitiv grupul alaturi de care a cunoscut consacrarea deplina. Mai mult decat atat, el s-a stabilit in Germania, la Regensburg, orasul unde a renascut. S-a mutat acolo impreuna cu familia si a comunicat public in repetate randuri ca este vorba de o hotarare definitiva, dar ca el ramane deschis oricaror colaborari artistice si ca va reveni in Romania ori de cate ori va fi solicitat sa sustina concerte.

In Germania a fondat o noua trupa, numita Lotus, alcatuita din muzicieni de diverse nationalitati, dar rezidenti cu totii in acelasi oras, Regensburg. Impreuna cu Lotus sau doar cu chitaristul Judy Seutter a sustinut un numar de peste 10 concerte in Romania si altele in Germania, tara unde isi continua activitatea muzicala.

Ideea re-apropierii de Nutu Olteanu plutea in aer, dar ea s-a materializat la insistentele Fundatiei Phoenix, care il reprezinta pe Cristi Minculescu. Fondator al Iris-ului (alaturi de Emil Lechinteanu si Nelu Dumitrescu), compozitor al primelor succese ale grupului si chitarist solo in epoca de glorie absoluta din anii 80, Nutu s-a stabilit in Suedia la inceputul anilor 90, urmandu-si cariera de instrumentist, vocalist si profesor de muzica. Sporadic, a avut aparitii si pe scenele din Romania, de cele mai multe ori ca ”guest musician” alaturi de alti fosti colegi de glorie - Holograf. Evident, undeva, in adancul sufletului sau, a trait cu nostalgia celor mai frumosi ani din cariera, petrecuti impreuna cu Cristi Minculescu. Asa ca a raspuns cu inima deschisa invitatiei primite, dovedind un entuziasm tineresc.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și