"Dacă separatiştii proruşi amână referendumul şi Kievul încetează operaţiunile militare şi ia măsuri pentru lansarea unui dialog, Ucraina va ieşi din situaţia de criză", a declarat Dmitri Peskov, purtătorul de cuvânt al Kremlinului.

"Îndemnul preşedintelui Putin de amânare a referendumului de la Doneţk este un pas pentru întregul popor ucrainean", a subliniat Peskov.

Preşedintele rus, Vladimir Putin, le-a cerut separatiştilor ucraineni să amâne referendumul programat pentru 11 mai, privind "declaraţia de independenţă" a republicii autoproclamate Doneţk. Mişcările proruse au anunţat că analizează solicitarea Moscovei.

De altfel, Putin consideră că organizarea scrutinului prezidenţial în Ucraina reprezintă "un pas în direcţia cea bună". "Scrutinul prezidenţial din Ucraina reprezintă un pas în direcţia cea bună. Dar votul nu va decide nimic dacă nu vor fi protejate drepturile tuturor cetăţenilor", a subliniat Putin, precizând că trupele ruse au fost retrase de la frontierele Ucrainei, o informaţie care încă nu a putut fi confirmată de NATO şi de Statele Unite.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și