Cele două curse au pornit din acelaşi punct, dar traseele lor s-au despărţit la un moment dat, iar Ahmed, care era înscris la proba de 10 km, rezervată alergătorilor de elită, a urmat parcursul semimaratonului, pe care l-a câştigat cu un avans de aproape cinci minute faţă de ceilalţi competitori, deşi a alergat 12 km în plus faţă de distanţa pe care trebuia iniţial să concureze.

"Regulile sunt reguli, iar în acest caz acestea spun că Omar trebuie descalficat", a declarat Paul Foster, directorul executiv al The Great Run Company, organizatoarea evenimentului, citat de BBC.

"Salutăm performanţa sa şi l-am invitat să ia parte săptămâna viitoare la Great Manchester Run, cursă rezervată atleţilor de elită. Şi, desigur, suntem nerăbdători să-l primim din nou la Great Briston Run în 2022", a adăugat Foster.

Omar Ahmed reuşise să se impună cu timpul de 1 h 03 min 08 sec, însă după descalificarea sa victoria a revenit următorului clasat, Chris Thompson, cronometrat în 1h 07 min 53 sec.

Probele de 10 km şi semimaraton de la Bristol se desfăşoară în mod obişnuit în luni diferite. Ambele curse au fost anulate anul trecut din cauza pandemiei de Covid-19.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și