Buletinul de vot la alegerile europarlamentare are opt pagini, iar pe cinci dintre acestea sunt înscrise listele cu competitorii electorali, reprezentanţii a 14 partide politice, o alianţă electorală şi 8 candidaţi independenţi.

Dupa deschiderea buletinului de vot, pe prima pagina figureaza, in ordine, listele de candidati propuse de PDL, PMP, UDMR, Alianta Electorala PSD-UNPR-PC. Patru formatiuni sunt inscrise si pe urmatoarea pagina a buletinului de vot: PNL, PRM, Alianta Nationala a Agricultorilor, Partidul Dreptatii Sociale.

Pe pagina a treia figureaza candidatii propusi de Partidul Noua Republica, Partidul Verde, Forta Civica, Partidul Ecologist Roman. Pagina urmatoare cuprinde trei formatiuni politice: Partidul Alternativa Socialista, PNTCD si PPDD.

Urmatoarea pagina inscriptionata a buletinului de vot cuprinde numele candidatilor independenti, in aceasta ordine: Georgiana Corina Ungureanu, Constantin Titian Filip, Danut Liga, Paul Purea, Pericle Iulian Capsali, Peter Costea, Mircea Diaconu si Valentin Eugen Daeanu.

Pentru a putea vota, românii au nevoie de un act de identitate valabil. Birourile de Evidenţa Populaţiei sunt deschise şi sâmbătă şi duminică pentru a putea elibera în regim de urgenţă acte de identitate.

Românii care se află în localitatea de domiciliu vor vota în secţiile unde sunt înscrişi pe listele permanente. Pentru a afla la ce secţie de votare trebuie să se prezinte, alegătorii pot consulta site-ul registrulelectoral.ro, unde pe baza CNP-ului şi a numelui, pot afla secţia de votare de care apaţin.

Românii, care nu se află în localitatea de domiciliu în ziua votului, pot merge să-şi exprime opţiunea la orice secţie de votare. Ei vor fi înscrişi în listele suplimentare.

Românii din străinătate vor vota de asemena în baza unui act de identitate valabil.

Persoanele netrasportabile trebuie să trimită o cerere pentru urna specială, însoţită de motivarea - actul medical, către cea mai apropiată secţie de votare.

Pe 25 mai, românii vor trimite în Parlamentul European 32 de parlamentari.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și