Pentru rapiditate și comoditate, perdelele gata făcute sunt o opțiune excelentă. Iată ce trebuie să luați în considerare atunci când decideți dacă sunt potrivite pentru camera dvs.

Avantaje:

● Încep de la prețuri accesibile.
● Le puteți cumpăra de pe raft și le puteți lua acasă gata de utilizare.
● Sunt adesea lavabile, deci sunt foarte ușor de păstrat curate.
● Veți găsi o gamă bună perdele moderne în diferite culori, inclusiv nuanțe strălucitoare în bumbac lavabil.

Dezavantaje:

● Sunteți limitat la lungimi standard și la lățimi stabilite.
● Dacă vă gândiți la o anumită nuanță sau model, este posibil să nu găsiți o perdea gata făcută care să se potrivească.
● Finisajul este uneori de o calitate mai slabă decât în cazul celor făcute pe măsură. Asigurați-vă întotdeauna că vedeți o perdea desfăcută înainte de a cumpăra.

Dacă fereastra dvs. are proporții neobișnuite, este posibil să trebuiască să comandați perdele moderne pe măsură. Merită să investiți în perdele adaptate la nevoile dumneavoastră dacă doriți să vă asortați cu o schemă de mobilier existentă.

Avantaje:

● Sunt confecționate la o lungime și o lățime exacte pentru a se potrivi cu precizie la fereastra dvs.
● Puteți selecta orice țesătură doriți, atâta timp cât greutatea este potrivită.
● Puteți alege modul în care perdeaua este atașată de galerie sau de șină, pentru a se potrivi camerei dumneavoastră.
● O căptușeală de calitate va îmbunătăți modul în care acestea atârnă și izolația pe care o oferă.
● Pernele și alte obiecte de mobilier moale pot fi realizate pentru a se potrivi cu ele.

Dezavantaje:

● Pot fi costisitoare și este posibil să trebuiască să luați în calcul costul curățării profesionale.
● Nu sunt ușor de reașezat la o altă fereastră.
● Trebuie să măsurați cu atenție, deoarece greșelile vor fi costisitoare. Dar unele companii vor veni și vor măsura pentru dumneavoastră - și se vor ocupa de instalare.

Ce țesătură?

Aici intră în joc considerente practice și de stil.

● Confidențialitate - perdelele de greutate medie sau mare vor proteja ferestrele, dar pot bloca lumina naturală valoroasă. Întindeți galeria dincolo de cadrul ferestrei, astfel încât perdelele din țesătură grea să nu obstrucționeze lumina atunci când sunt deschise. Combinați-le cu voaluri ușoare pentru a vă păstra intimitatea, lăsând în același timp să intre lumina.

● Căldura - țesăturile mai grele, cum ar fi perdele moderne din catifeau și lână, vor exclude curenții de aer, la fel ca și țesăturile de greutate medie, dacă sunt căptușite.

● Lumină - țesăturile ușoare lasă lumina zilei să se filtreze, în timp ce culorile deschise reflectă lumina. În cazul în care curenții de aer și intimitatea nu reprezintă o problemă, luați în considerare perdelele sau voalurile fără căptușeală, singure sau combinate cu un jaluzea.

● Drapaj - folosiți o țesătură mai ușoară dacă doriți să o trageți într-o parte pentru a se potrivi peste suporturi. Țesăturile mai grele sunt excelente pentru perdele moderne care pică drept.

Fixarea perdelelor

Modul în care vă agățați perdelele este un factor cheie de luat în considerare.

Șinele sunt eficiente, dar nu sunt deosebit de atractive. Șinele cu cablu au un cordon cu buclă pentru a trage perdeaua deschisă de la un capăt - util pentru ferestrele mari și, deoarece nu manipulați țesătura, aceasta rămâne curată. Șinele pot fi, de asemenea, îndoite în jurul ferestrelor curbate sau cu goluri. Folosiți-le pentru perdelele cu o bandă de căpătâi încrețită.

Confecționate din lemn sau metal, în diferite diametre, majoritatea galeriilor pentru perdele sunt prevăzuți cu finisaje decorative sau piese de capăt. Acestea sunt cel mai bine utilizate la ferestrele drepte, dar unele vin cu secțiuni de îndoire pentru anumite ferestre.

Două galerii fixate pe aceleași console, una în spatele celeilalte, vă permit să atârnați perdelele transparente în spatele celor mai groase.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și